Hlavní obsah

Šipkařská průkopnice Sherrocková vyhrála na MS další zápas

Londýn

Angličanka Fallon Sherrocková na mistrovství světa v šipkách dál píše historii. Pětadvacetiletá hráčka porazila v sobotu pozdě večer jednoho z elitních šipkařů Rakušana Mensura Suljovice 3:2 a postoupila do třetího kola. V úterý Sherrocková jako první žena v historii světových šampionátů dokázala porazit muže, čtyřem jejím předchůdkyním se to nepovedlo.

Foto: Steven Paston, ČTK/AP

Fallon Sherrocková

Článek

V sobotu v elektrizující atmosféře zaplněné haly Alexandra Palace v Londýně se Sherrocková postarala o další senzaci vítězstvím nad jedenáctým nasazeným Suljovicem.

"Dokázala jsem, že můžeme porazit kohokoli. Porazila jsem dva hráče, kteří patří k nejlepším na světě, a jestli to není důkaz, že i ženy umí hrát šipky, tak už nevím," prohlásila Sherrocková.

V prvním kole vyřadila krajana Teda Evettse. Jejím příštím soupeřem bude další Angličan Chris Dobey, nasazený jako číslo 22. Úspěch Sherrockové opět bouřlivě oslavovala celá hala, která je tradičním dějištěm šipkařského šampionátu. "Pořád čekám, až mi to dojde. Nevím, jak se mi dneska podaří usnout," uvedla nová hvězda.

Na letošní šampionát se kvalifikovaly dvě ženy. Japonka Mikuru Suzukiová vypadla v prvním kole.

Reklama

Související témata: