Hlavní obsah

Komická chyba gólmana United. Legenda nevěřila vlastním očím, zíral i Mourinho

Watford/Praha

Brankář Manchesteru United David de Gea předvedl během 18. kola Premier League na hřišti Watfordu pořádnou minelu. V 50. minutě utkání mu mezi prsty proskočila skákající střela, kterou na něj z pokutového území vypálil fotbalista Ismaila Sarr. Rudí ďáblové na nešťastný moment střetnutí odpovědět nedokázali, o chvíli později naopak inkasovali gól z penalty a z Vicarage Road si odvezli porážku 0:2.

Foto: David Klein, Reuters

Brankář Manchesteru United David de Gea zpytuje svědomí během utkání 18. kola Premier League proti Watfordu

Článek

Tohle si španělský reprezentační brankář De Gea za rámeček rozhodně nedá. Běžela 50. minuta duelu s Watfordem, když domácí zahrávali přímý volný kop. Stočený centr nalezl přezně hlavičku Christiana Kabaseleho, který posunul míč na volného Sarra. Nikým neatakovaný forward chtěl míč razantně napálit, ale místo toho vyslal na rodáka z Madridu skákající pomalou střelu.

Devětadvacetiletý španělský fotbalista ale trestuhodně zaváhal. Míč mu doslova proskočil mezi prsty a poslední tým Premier League šel do vedení. Zachmuřený brankář se nejprve vztekal, poté omlouval spoluhráčům, a nakonec nechápavě zpytoval svědomí. O tři minuty později pojistil první výhru Watfordu po pěti zápasech z pokutového kopu kapitán Troy Deeney.

K zajímavé situaci došlo v tu chvíli v nedalekém Londýně. Reportér televizní stanice Sky Sport zrovna v předzápasovém rozhovoru vyzpovídával kouče Tottenhamu Hotspur Josého Mourinha před duelem s Chelsea. Jejich interview ale narušil bývalý fotbalista United Gary Neville, který když viděl na televizi, co De Gea předvedl, nevěřil vlastním očím a situaci začal nahlas komentovat.

Reportér a Mourinho začali ihned o celé situaci vtipkovat. „Myslím, že Gary to hodně prožívá, protože je jeho kariéra spjatá s United," řekl novináři Mourinho. Když ale spatřil, co španělský brankář v zápase s Watfordem vyrobil za minelu, sám jen nechápavě zíral na obrazovku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články