Hlavní obsah

Leclerc se upsal Ferrari do roku 2024

Tým formule 1 Ferrari se krátce před Vánoci dohodl na prodloužení kontraktu o tři roky s talentovaným jezdcem Charlesem Leclercem. Dvaadvacetiletý Monačan se tradiční italské stáji upsal až do konce roku 2014. Podle listu Gazzetta dello Sport si ročně přijde na devět milionů eur, což je trojnásobek jeho dosavadního platu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Charles Leclerc oslavuje na stupních vítězů třetí místo ve Velké ceně Abú Zabí.

Článek

Leclerc přišel do Ferrari před sezonou z Alfy Romeo. Ve svém prvním roce ve stáji z Maranella vyhrál dvě Velké ceny a obsadil celkově čtvrté místo v mistrovství světa. O jednu příčku tak porazil svého slavnějšího týmového kolegu, čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela z Německa. Sedmkrát zajel Leclerc nejrychlejší čas v kvalifikaci, získal tak nejvíce pole position ze všech jezdců v seriálu.

"Tato smlouva znamená, že u nás Charles bude v příštích pěti letech. Ukazuje to, že Charles a Scuderia mají pevnou společnou budoucnost. Jsem si jistý, že společně napíšeme mnoho nových kapitol v historii vzpínajícího se koně," uvedl šéf týmu Mattia Binotto s narážkou na znak Ferrari.

Italská stáj proslavená rudými vozy je nejúspěšnějším týmem historie formule 1, na jezdecký titul ale čeká od triumfu Fina Kimiho Räikkönena v roce 2007.

Reklama

Související témata: