Hlavní obsah

Útočník Acciari se stal první hvězdou týdne v NHL

New York

První hvězdou předvánočního týdne v NHL byl zvolen nejlepší střelec tohoto období Noel Acciari z Floridy. Na dalších místech se v tradiční anketě umístili obránce Roman Josi z Nashvillu a brankář Columbusu Joonas Korpisalo.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Noel Acciari oslavuje svůj hattrick proti Ottawě se spoluhráčem z Floridy Vincentem Trocheckem.

Článek

Osmadvacetiletý útočník Acciari si v uplynulém týdnu připsal do statistik sedm gólů, ve dvou zápasech za sebou se blýskl hattrickem. První tříbrankový večer kariéry prožil proti Ottawě (6:1), vzápětí na něj navázal i v duelu s Dallasem (7:4). Navíc přidal jednu asistenci a v produktivitě týdne mu patřilo s osmi body druhé místo. Panthers i díky jeho přínosu vyhráli všechny tři zápasy.

Švýcarský obránce Josi skóroval v každém ze čtyř zápasů v minulém týdnu. Celkem nasbíral šest branek a mezi střelci mu patřilo druhé místo za Acciarim. S bilancí 6+1 se dělil o třetí místo v produktivitě.

Korpisalo vychytal Columbusu čtyři vítězství s průměrem 1,50 obdrženého gólu na zápas a s úspěšností zákroků 93,9 procenta. Týden zahájil čistým kontem v duelu s Washingtonem. Čtyři výhry během jednoho týdne vychytal jako první brankář v sezoně.

Reklama