Hlavní obsah

Č. Budějovice - Chomutov 2:5Motor vyšel v první hokejové lize po 25 zápasech naprázdno

Hokejisté vedoucího Motoru České Budějovice po devíti zápasech prohráli a v první lize vyšli bodově naprázdno po 25 duelech. Jihočeši podlehli ve 4. kole nadstavby o pořadí v play off doma Chomutovu 2:5 a jejich náskok před Přerovem se snížil na 23 bodů. Druhý tým tabulky vyhrál před vlastním publikem nad Litoměřicemi 4:1.

Foto: Jan Luxík, www.hcmotor.cz

Hokejový obránce Českých Budějovic Žiga Pavlin.

Článek

České Budějovice přitom nad Piráty vedly 2:0. V sedmé minutě otevřel skóre Matouš Venkrbec a v čase 26:09 zvýšil Albert Michnáč. Chomutov ale ještě v druhé části smazal manko díky brankám Filipa Suchého a Darbyho Llewyllyna a přesně čtyři minuty před koncem vstřelil vítěznou branku Petr Stloukal. Výsledek ještě pojistili Nicolas Hlava a Llewyllyn.

Přerov po první třetině vedl nad Litoměřicemi 2:0, když se nejdříve prosadil v přesilové hře Jakub Navrátil a potom zvýšil Jonáš Kočica. V druhém dějství využil další početní výhodu domácích Jakub Kubeš a na 4:0 upravil Roman Pšurný. Za Stadion zkorigoval výsledek Lukáš Doudera.

Po třech porážkách uspěla Slavia, která vyhrála v Ostravě nad Porubou 5:2. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílel Filip Kuťák.

Vsetín sice ztratil v Havířově dvoubrankový náskok, ale nakonec se radoval z výhry 3:2 po samostatných nájezdech. O bodu navíc rozhodl v 12. sérii slovenský obránce Branislav Řehuš.

V boji o předkolo play off si polepšil Frýdek-Místek, který vyhrál na ledě jedenáctého Prostějova 3:2 v prodloužení a na desáté pozici mu unikl na rozdíl dvou bodů.

Poslední Kadaň vyhrála nad Ústím nad Labem 9:4. Pěti body za dvě branky a tři asistence k tomu pomohl Roman Chlouba a čtyřmi body za dva góly a dvě přihrávky Jaroslav Kůs.

První hokejová Chance liga - 4. kolo nadstavby:
O pořadí v play off:
Poruba - Slavia Praha 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
České Budějovice - Chomutov 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Přerov - Litoměřice 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Havířov - Vsetín 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0, 0:0)
O účast v předkole play off:
Kadaň - Ústí nad Labem 9:4 (3:1, 3:3, 3:0)
Prostějov - Frýdek-Místek 2:3 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Reklama

Související témata: