Hlavní obsah

Paráda z Třince obletěla svět! Švéd ohromil spektakulárním gólem

Třinec

Noční můra hokejových brankářů znovu ožila. Tentokrát v třinecké hale během duelu MS do 20 let v severském derby mezi Švédy a Finy, kde fanoušci viděli spektakulární gól. Akce, proti níž neměl finský gólman Justus Annunen nárok, ihned obletěla celý hokejový svět.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Švédští hokejisté oslavují výhru v prodloužení nad Finskem na MS do dvaceti let.

Článek

Švéd Nils Höglander parádním způsobem napodobil florbalový způsob zakončení, kterým se nedávno v NHL blýskl třeba Rus Andrej Svečnikov či na seniorském MS 2010 Fin Mikael Granlund.

Útočník Rögle draftovaný Vancouverem Canucks vše provedl ve velké rychlosti. Sjel si za bránu, obratně nabral puk na čepel a švihl s ním pod spojnici horní a boční tyče.

„Trénuju tenhle trik hodně, už se mi povedl letos i ve švédské lize. Vím, že to umím proměňovat. Je to zábava," komentoval svůj počin, kterým srovnal na 1:1 Švéd.

Ve švédské lize se mu stejný kousek povedl proti Djurgardenu. „Teď jsem byl ve stejném týmu s ním, takže to byla mnohem větší sranda," vtipkoval djurgardenský zástupce v reprezentaci Tre Kronor Alexander Holtz, který dokonal obrat proti finským obhájcům zlata gólem v prodloužení na 3:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články