Hlavní obsah

Ruská hvězda opět vynechá Utkání hvězd NHL! Proč?

Washington

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin podruhé za sebou odřekl účast v Utkání hvězd NHL. Čtyřiatřicetiletý ruský hokejista uvedl, že místo exhibice dá opět přednost odpočinku před druhou polovinou sezony. Podle pravidel soutěže bude muset kvůli absenci na Utkání hvězd vynechat jeden soutěžní zápas.

Foto: Sport.cz

Alexander Ovečkin v souboji s Davidem Pastrňákem

Článek

"Je to těžké rozhodnutí, ale musím naslouchat svému tělu. Potřebuji se dát do kupy před druhou půlkou sezony. Musím být zdravý a soustředit se na jiné věci. Chci být ve formě a připravený na play off, protože o to jde především," řekl Ovečkin, kterého fanoušci zvolili kapitánem výběru Metropolitní divize.

Osminásobný nejlepší střelec NHL se představil v Utkání hvězd sedmkrát. Tradiční exhibiční zápas vynechá již počtvrté. Utkání All Star se uskuteční 25. ledna v St. Louis.

Takhle se zapojil Ovečkin do vánočního přání od Washingtonu

Trenér Washingtonu Todd Reirden s Ovečkinovým rozhodnutím souhlasí. "V jeho věku je správné si odpočinout a připravit na to, po čem touží. A to je boj o další pohár. Kvůli tomu hraje," řekl kouč na adresu loňského vítěze Stanley Cupu.

Ovečkin v této sezoně nasbíral zatím v 39 zápasech 23 gólů a ztrácí pět branek na nejlepšího střelce soutěže Davida Pastrňáka z Bostonu.

Reklama

Související témata: