Hlavní obsah

Překvapení! Baník odvolal den před koncem roku trenéra. Kdo ho nahradí?

Ostrava/Praha

Hotovo, konec. Fotbalový Baník Ostrava mění trenéra, dny kouče Bohumila Páníka jsou sečteny. Vedení v současnosti sedmého týmu tabulky se dohodlo s koučem na ukončení spolupráce. Jméno nového trenéra v současnosti nebylo oznámeno, v zákulisí se hovoří o možném angažování Martina Haška, ve hře jsou však i další možní adepti. Jasno by podle informací Sport.cz mělo být do konce týdne. Baník konec kouče Páníka potvrdil na internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohumil Páník na lavičce ostravského Baníku skončil.

Článek

Baník Ostrava přezimuje na sedmém místě tabulky, za třetím Jabloncem zaostává o čtyři body. Vedení klubu však spolu s fanoušky nebylo spokojeno s herním projevem týmu. I proto se začalo v posledních pár týdnech mluvit o trenérské změně.

Prosakovaly informace, že kouč, který k týmu přišel v březnu 2018, nemá na své straně v dostatečné míře kabinu, zejména pak baníkovskou legendu Milana Baroše. A tak bylo nejspíš jen otázkou času, kdy šéfové Baníku sáhnou ke změně. Ta přišla den před koncem roku 2019. V klubu kromě Páníka končí i asistent Jan Somberg.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník během utkání s Bohemians.

"Bohumil Páník má zcela nezpochybnitelnou zásluhu na úspěšném etablování Baníku v první lize po postupu z druhé ligy. Přebral tým v kritické situaci na sestupovém místě a dokázal ho vytáhnout nejprve k záchraně, a pak i do horní poloviny tabulky. Za to mu jsme vděčni a dnes jsme mu za to znovu poděkovali. Teď to cítíme tak, že ta první etapa klubu po návratu do nejvyšší soutěže končí a čeká nás další víceletý cyklus, ve kterém chceme pokračovat trošku jiným směrem. Trenéru Páníkovi jsme poděkovali a přejeme mu hodně úspěchů do další práce," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Marek Jankulovski.

Nástupce Bohumila Páníka by měl být v průběhu tohoto týdne a ještě před startem zimní přípravy, která začne v pondělí 6. ledna. "Intenzivně jednáme a jsem přesvědčen, že v příštích dnech oznámíme jméno nového trenéra," doplnil Marek Jankulovski.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice