Hlavní obsah

Demolice a vítězná obhajoba na konec roku. Procházka vypnul Američana

Fanoušci v japonském městě Saitama tleskali českému vítězi. Zápasník MMA Jiří Procházka obhájil mistrovský pás organizace Rizin v polotěžké váze. Nekompromisně zastavil Američana, který mu byl předložen. C.B. Dollaway přišel z UFC s vizitkou dvaceti zápasů v této organizaci, ale také s dopingovým škraloupem, přesto dostal šanci bojovat o titul. Vydržel necelé dvě minuty, pak skončil na podlaze ringu.

Foto: Sport.cz

Hotovo. Jiří Procházka poslal Američana C.B. Dollawaye k zemi a český zápasník MMA obhájil titul v japonské organizaci Rizin.

Článek

S českou vlajkou a pásem kolem ramen. Procházka nastoupil do ringu s tím, s čím chtěl také odejít. Proto letěl přes půlku světa, aby si mohl vzít mistrovský pás zpět do Česka.

„Ruce nahoře, Jiří, nepodceňuj to. Uvolni se, rychlejší na nohách," křičel na Procházku trenér Martin Karaivanov. C.B. Dollaway se pokoušel kopat, Procházka čekal, vyčkával a udeřil. Za necelé dvě minuty byl konec. Zvedák, levý hák a český bojovník Američana vypnul. Poté mohl nastat okamžik, po kterém tolik toužil. Český zápasník měl cenou relikvii kolem pasu. Fight ukončil nekompromisně.

„Zdravím Japonsko. Pokaždé říkám to stejné. Nyní opravdu z celého srdce. Opravdu se tady v Japonsku cítím skvěle. Jsem rád, že jsem se mohl zde vyzápasit a bojovat o titul. Chci poděkovat organizaci Rizin, že na mě zapracovali jako zápasníkovi a mohl jsem jít vstříc hvězdám. Ještě jednou děkuju, jsem šťastný, že můžu pro vás bojovat," řekl po zápase vítěz.

Procházka si připsal desátou výhru v řadě a v MMA kariéře má nyní 26 výher a 3 porážky. Stylem K.O. a T.K.O. ukončil 23 fightů.

Tip sedmi českých zástupců z MMA se vyplnil, český bojovník zvládl obhajobu. „Myslím, že zápas by měl dopadnout tak, jak jsme u Jirky v poslední době zvyklí, to znamená K.O. v prvním kole," tipoval André Reinders. Nespletl se.

Po čtyřech letech a dvanácti zápasech v Rizinu přijde na řadu rozhodnutí - zůstat v japonské organizaci, nebo odejít? Otázka pro další týdny. „Na Jirkově místě bych určitě volil UFC, ale chápu, že musí zvážit celou řadu faktorů, včetně finančního ohodnocení," nabídl svůj pohled Viktor Pešta, který sám v UFC bojoval.

„Jsem si jistý, že teď jsem připravený na top fightery světa," řekl Procházka před odletem do Japonska. Svoji práci v úterý splnil do puntíku. Kdo se mu postaví další? A hlavně - ve které organizaci?

Pokud dnes předvedl bojovník z brněnského Jetsaam gymu svoji poslední show v zemi vycházejícího slunce, odešel jako král.

Chtěli byste vidět Jiřího Procházku zápasit v UFC?
Ano
87,7 %
Ne
2,3 %
Je mi to jedno
10 %
Celkem hlasovalo 3847 čtenářů.

Reklama

Související témata: