Hlavní obsah

Kovář byl v KHL vyhlášen nejlepším brankářem prosince

Moskva
Aktualizováno

Jakub Kovář byl vyhlášen nejlepším brankářem uplynulého měsíce v Kontinentální hokejové lize. Jednatřicetiletá opora Jekatěrinburgu vychytala v prosinci sedm vítězství z devíti utkání. Mezi oceněné v anketě o hvězdy měsíce se Kovář dostal jako druhý český zástupce v sezoně. Nejlepším útočníkem listopadu se stal Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva.

Foto: Sport.cz

Jakub Kovář v dresu Jekatěrinburgu.

Článek

Kovář držel vítěznou sérii sedm zápasů od 1. do 25. prosince. Dvakrát také vychytal čisté konto - 1. prosince v duelu v Jaroslavli při výhře 1:0 a o 16 dnů později při domácím vítězství nad Chabarovskem 3:0. Jen v jednom z devíti prosincových utkání vyšel Avtomobilist s Kovářem v brance bodově naprázdno. Český gólman měl úspěšnost zákroků 93,81 procenta.

Celkově má Kovář v sezoně na kontě z 38 utkání 21 výher, nejvíce ze všech gólmanů KHL spolu s Lotyšem Janisem Kalninšem z Jokeritu Helsinky. Má průměr 2,23 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 93 procent a čtyřikrát udržel čisté konto. Kovář byl už dvakrát v sezoně vyhlášen i nejlepším brankářem týdne, to však nebylo v prosinci, ale v září a v listopadu.

Oceněni byli také finský obránce Mikko Lehtonen z Jokeritu Helsinky, kazašský útočník Roman Starčenko z Barysu Nur-Sultan a z nováčků ruský bek Akim Trišin ze Spartaku Moskva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články