Hlavní obsah

Brighton - Chelsea 1:1Chelsea ztratila v závěru výhru v Brightonu, Tottenham přišel o Kanea

Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea pouze remizovali v 21. kole anglické ligy na hřišti Brightonu 1:1 a z posledních tří kol vyhráli jen jednou. Naopak Leicester uspěl 3:0 v Newcastlu a upevnil si druhé místo. O bod za ním je obhájce titulu Manchester City, který zdolal Everton 2:1. United nestačili na Arsenal (0:2), jenž v lize zvítězil po čtyřech zápasech a poprvé pod vedením kouče Mikela Artety. Tottenham podlehl Southamptonu 0:1 a navíc přišel o zraněného kanonýra Harryho Kanea.

Foto: Matthew Childs, Reuters

V souboji o míč Tammy Abraham (vlevo) z Chelsea a Lewis Dunk z Brightonu.

Článek

Chelsea vedla od desáté minuty, kdy se trefil kapitán César Azpilicueta. Hosté dlouho mířili za třetí venkovní ligovou výhrou po sobě, ale v 84. minutě srovnal nůžkami íránský útočník Alírezá Džahánbachš.

"Dali jsme gól a drželi míč, ale nedokázali jsme dovést zápas do vítězného konce. Udrželi jsme Brighton ve hře a v závěru srovnal krásnou brankou. Měli jsme štěstí, že jsme neprohráli. Nestálost výkonů mě znepokojuje," řekl trenér Chelsea Frank Lampard pro BT Sport.

Foto: Gareth Fuller, ČTK/AP

Gólová radost fotbalistů Brightonu v ligovém duelu proti Chelsea.

Leicester navázal na sobotní venkovní výhru 2:1 nad West Hamem. Lišky rozhodly v rozmezí 36. až 39. minuty, kdy po špatných rozehrávkách obránce Floriana Lejeunea skórovali Ayoze Pérez a výstavní trefou do horního růžku James Maddison. Konečný výsledek stanovil Hamza Choudhury.

Southampton zdolal Tottenham díky gólu Dannyho Ingse ze 17. minuty. Kane se zranil čtvrt hodiny před koncem, kdy sice skóroval, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila. Vzápětí hostující kapitán střídal.

"Zranil si zadní část stehna, to je vždycky nepříjemné. Podrobnější informace nemám," uvedl na tiskové konferenci kouč José Mourinho. Jeho týmu patří šestá pozice s šestibodovou ztrátou na Chelsea, která drží poslední příčku pro Ligu mistrů.

Foto: Ian Walton, Reuters

Musím střídat, signalizuje lavičce Tottenhamu zraněný kanonýr týmu Harry Kane.

Pod výhru Arsenalu se podepsali Nicolas Pépé a Sokratis Papasthopulos, kteří se prosadili už v prvním poločase. Kanonýři se posunuli na desátou pozici a Rudí ďáblové jsou pátí s pětibodovým mankem na Chelsea.

Výhru City zařídil dvěma trefami mezi 51. až 58. minutou Brazilec Gabriel Jesus. Za hosty snížil jeho krajan Richarlison. Everton pod trenérem Carlem Ancelottim po předchozích dvou výhrách poprvé prohrál.

Foto: John Sibley, Reuters

Fred (vlevo) z Manchesteru United v souboji o míč s Pierrem-Emerickem Aubameyangem z Arsenalu.

West Ham pod vedením staronového trenéra Davida Moyese, jenž v neděli nahradil odvolaného Manuela Pellegriniho, porazil Bournemouth 4:0. Dvakrát se trefil kapitán Mark Noble.

Aston Villa si z Burnley odvezla výhru 2:1 a na jeho stadionu uspěla poprvé od března 1959. Již třetí z posledních čtyř kol vyhrál Watford. S Wolverhamptonem si poradil 2:1, i když hrál od 71. minuty bez vyloučeného Christiana Kabaseleho, který od začátku minulého ročníku uviděl už třetí červenou kartu. To je spolu s Hon Sung-minem z Tottenhamu nejvíce ze všech hráčů.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Gabriel Jesus (vpravo) z Manchesteru City oslavuje svoji trefu v zápasu proti Evertonu se spoluhráčem Rijádem Mahrízem.

Poslední Norwich remizoval s Crystal Palace 1:1 a v lize nezvítězil poosmé v řadě.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Burnley - Aston Villa 1:2 (80. Wood - 27. Wesley, 41. Grealish)
Brighton - Chelsea 1:1 (84. Džahánbachš - 10. Azpilicueta)
Southampton - Tottenham 1:0 (17. Ings)
Newcastle - Leicester 0:3 (36. Pérez, 39. Maddison, 87. Choudhury)
Watford - Wolverhampton 2:1 (30. Deulofeu, 49. Doucoure - 60. Neto)
Manchester City - Everton 2:1 (51. a 58. Gabriel Jesus - 71. Richarlison)
Norwich - Crystal Palace 1:1 (4. Cantwell - 85. Wickham)
West Ham United - Bournemouth 4:0 (17. a 35. z pen. Noble, 25. Haller, 66. Anderson)
Arsenal - Manchester United 2:0 (8. Pépé, 42. Sokratis).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články