Hlavní obsah

Smutná zpráva. Bývalý anglický fotbalista náhle zemřel, nejspíš spáchal sebevraždu

Cardiff/Praha

Sportovní svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 39 let náhle zemřel bývalý fotbalista Chris Barker. Anglický obránce během kariéry prošel několika ostrovními kluby včetně Cardiffu, Queens Parku Rangers nebo Barnsley. Zanechal po sobě dvě dcery a partnerku. O jeho náhlé smrti informoval na Twitteru jeho sportovní manažer. Podle ostrovních médií si měl Barker sáhnout na život.

Foto: Sport.cz

Anglický fotbalista Chris Barker zemřel ve věku 39 let

Článek

Příčina smrti zatím nebyla potvrzena, podle neoficiálních informací ale sportovec spáchal na nový rok v Cardiffu sebevraždu. O smutné zprávě informoval na sociální síti Twitter fotbalistův manažer, který ho zastupoval od jeho 18 let.

„S obrovským zármutkem jsme se dozvěděli o smrti devětatřicetiletého Chrise Barkera," píše v prohlášení. Chris byl naším klientem během více než 500 ligových zápasů, ve kterých nastoupil za Barnsley, Cardiff City, Queens Park Rangers, Plymouth Argyle a další. Chris byl skvělý člověk, gentleman a bylo potěšení pro něj pracovat," dodal manažer.

Kariéra rodáka z Sheffieldu byla nejvíc spjata s velšským celkem. Barker v Cardiffu strávil pět let, odehrál za něj 162 utkání a klubu v roce 2003 pomohl vyválčit postup do druhé nejvyšší anglické soutěže.

Mluvčí policie ve Walesu potvrdil fotbalistovu smrt. Tělo sportovce mělo být nalezeno v jeho domě v Cardiffu a v současnosti nadále probíhá vyšetřování. Policista sdělil médiím, že vyšetřovatelé vylučují cizí zavinění.

Reklama

Související témata: