Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:3 SNKometa prohrála se Zlínem i třetí zápas v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hruška 1 : 0
36. Dufek 1 : 1
52. Mueller 2 : 1
56. Okál 2 : 2
65. Nosek (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili ve 34. kole extraligy v Brně 3:2 po samostatných nájezdech a porazili Kometu i potřetí v sezoně. Vítězný nájezd proměnil ve třetí sérii David Nosek. V brance Brna si premiéru před vlastním publikem v sezoně odbyl brankář Marek Čiliak, který do konce loňského roku hostoval právě ve Zlíně. Kometa si ziskem jednoho bodu pojistila čtvrté místo v tabulce. Zlín vyhrál pošesté v posledních sedmi utkáních.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak inkasuje rozhodující gól v nájezdech od Davida Noska ze Zlína.

Článek

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a v úvodních deseti minutách prakticky nepustili soupeře na útočnou polovinu. Z velké převahy ale nic nevytěžili, šance Zaťoviče i Muellera zlikvidovala obrana Beranů v čele s gólmanem Kašíkem.

Zlín zahrozil až v závěru prvního dějství, ale bombu Okála i pokusy Dufka a Honejska pochytal Čiliak, který jako host z Brna hájil zlínský dres ještě před týdnem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Brna Marek Čiliak, Tomáš Plekanec z Brna a Bedřich Köhler ze Zlína

Skóre otevřel hned v první minutě druhé třetiny Hruška, když zužitkoval křížnou přihrávku Pyrochty. Stavidla útočného hokeje se ovšem nijak neotevřela, na ledě se odehrával tuhý boj o každý metr. V domácím dresu byl dvakrát blízko svému prvnímu ligovému gólu mladý obránce Svozil, ovšem Kašík byl vždy na místě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík během utkání v Brně.

Zlín se dočkal opět až v závěru. Nejprve Šlahař spálil vyloženou šanci zblízka, ale vyrovnání přišlo po chybě brněnského obránce Pyrochty, po které nájezd na Čiliaka proměnil Dufek.

Třetí třetina se nesla v opatrném duchu na obou stranách s cílem nedostat gól. Po střele Horkého byl k němu blízko při dorážce Hruška i Plekanec. Ten nakonec rozjel akci, na jejímž konci byl střelec Mueller, jehož gól ale nebyl vítězný, neboť těsně po konci zlínské přesilovky prostřelil Čiliaka Okál a vynutil prodloužení.

V něm se nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy, v nichž uspěli tři střelci Zlína (Dufek, Honejsek, Nosek) a jen dva z Komety (Zaťovič a Kusko).

HC Kometa Brno - PSG Berani Zlín 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 21. J. Hruška (Pyrochta), 52. Mueller (Plekanec) - 36. Dufek, 56. Okál (Honejsek), rozhodující sam. nájezd D. Nosek. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Bryška, Rampír. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Mlčák, Baranka, L. Forman, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, Plekanec, Zaťovič - Vincour, J. Hruška, Orsava - Kucsera, Rákos, Kusko - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, M. Hamrlík - Kubiš, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - R. Pšurný, P. Sedláček, Popelka. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: