Hlavní obsah

Guľa má v Plzni první posilu! Kozáčik tak může ukončit i klubovou kariéru

Těsně před středečním zahajovacím tréninkem zimní přípravy ohlásila fotbalová Plzeň posilu, z Českých Budějovic angažovala brankáře Jindřicha Staňka. Třiadvacetiletý gólman přichází na půlroční hostování s následnou opcí.

Foto: FCVP

Brankář Jindřich Staněk v dresu Českých Budějovic.

Článek

„Jde o mladého talentovaného gólmana, který nyní doplní Aleše Hrušku s Dominikem Sváčkem. Do přípravy tak vstoupíme se třemi gólmany, které bude mít na očích Matúš Kozáčik z pozice trenéra brankářů," citoval klubový web generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka.

Staněk se bude v kabině Viktorie hlásit už před středečním odpoledním tréninkem, kterým Západočeši pod novým koučem Adriánem Gulou zahájí zimní přípravu. „Zájem Viktorky mě velmi potěšil, prakticky jsem neměl nad čím přemýšlet. Jde o nejúspěšnější klub poslední doby a je pro mě ctí, že budu moci oblékat jeho dres," prohlásil Staněk.

„Budu se snažit makat tak, aby mé angažmá nebylo jen půlroční. Určitě se budu chtít ukázat v nejlepším možném světle," dodal brankář, který v minulých letech prošel takřka všemi mládežnickými reprezentacemi. Vyzkoušel si i angažmá v anglickém Evertonu, kam v roce 2014 přestoupil z pražské Sparty. Po návratu do české ligy oblékal dres Dynama České Budějovice.

Příchodem Staňka se tak ze zkušeného slovenského brankáře Kozáčika stává kouč gólmanů na plný úvazek. Padá tak varianta, že by v případě potřeby na jaře ještě zaskočil mezi tyčemi. Po reprezentační kariéře tak zřejmě ukončí i klubovou.

Reklama

Související témata: