Hlavní obsah

Slovenský obr zavrávoral. Pastrňákův parťák Chára měl při bitce velké problémy

Praha

Není radno ho vytočit. Když se bostonský kapitán Zdeno Chára postavil za své spoluhráče, obvykle soupeře svižně zasypal sprškou ranou a vytřel s ním led. Dvaačtyřicetiletý slovenský bek ale v úterý zažil nečekanou příhodu. V zápase s Nashvillem (6:2 pro Boston) inkasoval v bitce ránu, po které se málem sesunul k zemi.

Foto: Christopher Hanewinckel, Reuters

Zdeno Chára měl s Treninem v pěstním souboji nečekané problémy

Článek

Chárovi se nelíbil zákrok ruského útočníka Predators Jakova Trenina na Charlieho McAvoye u zadního mantinelu. 206 cm vysoký hokejista se vydal potížistu rychle ztrestat, ale stokilový protivník se nedal a Cháru pravačkou tvrdě zasáhl do tváře. Slovenský obr hodně poklesnul v kolenou, ale přesto zmobilizoval síly a Trenina nakonec povalil na led.

Chára, který by v minulosti takovou lapálii lehce přešel, teď může mít problém. V loňském play off totiž po ráně pukem utrpěl ve finále se St. Louis zlomeninu čelisti, ale přesto hrdinsky nastupoval s celoobličejovým krytem a fraktury mu lékaři vyspravili až po konci vyřazovací části.

V bitkách od začátku sezony s washingtonským Tomem Wilsonem a Patem Maroonem z Tampy se pak Chára zákonitě držel trochu zpátky.

Ještě 23. prosince musel vynechat duel s Capitals, aby absolvoval další zákrok na pochroumané čelisti. Po bombě od Trenina sice utkání dohrál, ale také bude muset nejspíš znovu navštívit lékaře.

Reklama

Související témata: