Hlavní obsah

Posila z Dortmundu dorazila, fanoušek Benfiky splnil bláznivý slib

Praha

Příchod německého fotbalového reprezentanta Juliana Weigla z Dortmundu do Benfiky Lisabon vyvolal u příznivců lisabonského klubu pořádnou vlnu radosti. Jeden z nich, Duarte Mendes, navíc dostál odvážnému slibu, který před vánočními svátky deklaroval na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Záložník Benfiky Lisabon Julian Weigl.

Článek

„Když Weigl přijde do Benfiky, poběžím po ulici kilometr nahý,“ tweetoval 17. prosince Mendes. Možná jen žertoval a předpokládal, že se transfer čtyřiadvacetiletého záložníka do vedoucího mužstva portugalské ligy neuskuteční. Jenže se mýlil. Sen nabral reálných kontur, Benfica zkraje ledna oznámila Weiglův přestup z Borussie a samotný hráč s reakcí na Twitteru neotálel. „Go!!!“ vyzval se smajlíky fandu, jemuž nezbylo nic jiného než závazek splnit.

Svlékl veškeré oblečení, kolega mu rychle červeně načmáral na záda jméno nové posily a jásající fanoušek vyrazil na kilometrovou pouť ulicemi města.

„Jsem unavený, ale velmi, velmi šťastný, protože cíl byl splněn,“ řekl Mendes po běhu. „Teď je čas si ten okamžik užít,“ radoval se Mendes z vytoužené akvizice.

Odměněn byl dvojnásobně, Weigl mu za vykonání akce daroval podle serveru 20 Minuten svůj dres.

Reklama

Související témata: