Hlavní obsah

Zlín - Třinec 2:4Wolski pomohl hattrickem Třinci k výhře na ledě Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Žižka 1 : 0
15. Wolski 1 : 1
30. Stránský 1 : 2
31. Honejsek 2 : 2
35. Wolski 2 : 3
45. Wolski 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Zlína 4:2 a velkou zásluhu na tom měl kanadský útočník Wojciech Wolski. Nová posila Ocelářů si ve druhém zápase připsala premiérový hattrick, navíc Wolski přidal i jednu asistenci

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Matěj Stránský a Wojciech Wolski z Třince se radují z gólu v duelu se Zlínem.

Článek

Zlín se proti úřadujícímu mistrovi ujal ve 4. minutě vedení, Štěpánkovi propadla za záda střela padajícího kapitána Beranů Žižky. Na druhé straně pálil z první Wolski, po přihrávce od zadního mantinelu ale minul. Lépe si počínal v patnácté minutě, kdy jeho pokusu vydatně pomohla do sítě brusle bránícího Noska. Hosté mohli vzápětí udeřit znovu, na Kašíka neúspěšně dotírali Roth s Ondřejem Kovařčíkem.

Na začátku druhé třetiny zkrotil Štěpánek tvrdou ránu Freibergse od modré čáry. Z brejku vyprášil Kašíkův beton Wolski, velkou šanci poté před Štěpánkem zahodil Okál. V polovině zápasu Třinec využil přesilovku, po Vránově zblokované střele uklidil puk za Kašíka Stránský.

Berani však přispěchali s rychlou odpovědí. Honejsek nejprve kousek od brankové čáry trefil tyč a zanedlouho se už z podobného místa nemýlil. V další zlínské možnosti se ocitl Herman, Štěpánek si ale tentokrát poradil. Pět minut před přestávkou se podruhé v utkání prosadil Wolski. Do nahození Galvinše vložil hůl a tečoval ho do protipohybu Kašíka.

V úvodu třetí třetiny prověřil Štěpánka Köhler, hostující gólman vyrazil puk betonem před sebe. Zlín se od 44. minuty musel obejít bez Honejska, jenž za protesty putoval předčasně do kabiny. Navíc stejně jako zlínská střídačka obdržel dvouminutový trest a Třinec při dvojnásobné početní výhodě trestal. Proti střílejícímu Wolskimu se Kašík nestačil přesunout a kanadský útočník s polskými kořeny zkompletoval hattrick.

35. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Žižka (Okál), 31. Honejsek (Freibergs, D. Nosek) - 15. Wolski (M. Doudera, Kundrátek), 30. M. Stránský (P. Vrána, Wolski), 35. Wolski (Galvinš, Roth), 45. Wolski (M. Stránský, Marcinko). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:1, navíc Honejsek (Zlín) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4849.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Herman. Trenér: R. Svoboda.
Třinec: Štěpánek - Kundrátek, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát - M. Stránský, P. Vrána, Wolski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Martynek - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Chmielewski, Polanský, Adamský - Szturc. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice