Hlavní obsah

Olomouc - Brno 1:2Mladíci rozhodli o těsné výhře Komety

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Svozil 0 : 1
50. Nahodil (trestné střílení) 1 : 1
56. Plášek 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Brna vyhráli ve 35. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 a udrželi se na čtvrtém místě tabulky. Vyrovnané utkání rozhodl v 56. minutě útočník Karel Plášek. Premiérový gól v extralize si připsal šestnáctiletý bek Komety Stanislav Svozil, který se stal nejmladším obráncem skórujícím v historii samostatné české extraligy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Komety Brno se radují z gólu.

Článek

"Je to paráda, ale pro mě osobně jsou důležitější tři body do tabulky," řekl Svozil na klubovém webu. "Že jsem nejmladší? Zní to krásně! Budu se snažit navázat na výkony, jaké předvádím a zlepšovat se," přál si Svozil, který skóroval ve věku 16 let a 358 dnů. Ještě ve federální nejvyšší soutěži dali gól v mladším věku Martin Hamrlík (16 let a 286 dní), Roman Hamrlík (16 let a 287 dní) či Jiří Šlégr (16 let a 327 dní).

V úvodní minutě mohl domácí poslat do vedení Klimek, překonat brankáře Vejmelku se mu ale nepovedlo. Ani Irglova střela do branky soupeře nespadla. Na druhé straně předložil Zaťovič puk od modré čáry si najíždějícímu Svozilovi, který už v koncovce uspěl.

Ideální šanci vyrovnat měli domácí v 18. minutě, kdy usedl k Orsavovi na trestnou lavici ještě Gulaši, Hanáci ale 21 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili. Irgl i Dujsík trefili pouze hostujícího gólmana.

Hlavními postavami utkání byli oba brankáři, domácí Lukáš i hostující Vejmelka si připsali řadu zákroků a likvidovali šanci za šancí. V závěru druhé třetiny si hosté poprvé zahráli přesilovou hru, vyloučení Nahodila ale nepotrestali.

Aktivní byl zejména Plášek, jenž několik šancí nevyužil, ale nakonec se třetí branky v sezoně dočkal. Ještě předtím ale v 50. minutě potrestal faul brněnského juniorského reprezentanta Nahodil z trestného střílení. Plášek ale svůj nedovelený zákrok v 56. minutě odčinil, když za záda Lukáše dorazil Bartejsovu střelu.

"Jsme rádi, že se prosadil Karel Plášek. Dva mladí střelci dneska rozhodli zápas, ve kterém jsme určitě nebyli lepším mužstvem. Ale vezeme si tři body, za což jsme hrozně rádi," řekl trenér hostů Kamil Pokorný.

Domácí při následné početní výhodě odvolali brankáře, výhodu šest na čtyři však ve vyrovnání nepřetavili.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. Nahodil z trest. střílení - 2. Svozil (Zaťovič, Mueller), 56. Plášek (Bartejs, M. Erat). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Lukáš - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, Káňa - Skladaný, Kořenek, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Brno: Vejmelka - Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, J. Hruška, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Vincour - Horký, Rákos, Orsava - Kucsera, Kusko, Plášek. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata: