Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 5:2Liberec vyhrál doma pojedenácté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bulíř 1 : 0
14. Lenc 2 : 0
21. Ordoš 3 : 0
33. Hudáček 4 : 0
37. Kolář 4 : 1
47. Bulíř 5 : 1
56. Mandát 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 35. kole extraligy Pardubice a vyhráli jedenáctý domácí zápas v řadě. V tabulce tak Severočeši zůstávají v těsném závěsu za vedoucí Spartou, která však odehrála o čtyři zápasy více. Naopak Dynamo stále nemůže vybřednout z krize a po čtvrté porážce za sebou zůstává na posledním místě. Dvěma góly a asistencí se na libereckém vítězství podílel útočník Michal Bulíř.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Rostislav Marosz před pardubickým brankářem Ondřejem Kacetlem.

Článek

První zákrok utkání si připsal domácí brankář Hrachovina, nahození Mikuše mu ale nečinilo problémy. Na opačné straně prověřil Kacetla tvrdou ranou Derner. Ve 4. minutě už ale šli Bílí Tygři do vedení. Bulíř obkroužil branku a hledal lépe postaveného Birnera, přihrávku si však za záda vlastního brankáře nešťastně srazil obránce Kolář.

Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Marosz, tváří v tvář Kacetlovi ale neuspěl. Liberec pokračoval v aktivitě a vybojoval si první přesilovou hru. Se střelami Birnera a Šmída si však poradil Kacetl. Další početní výhodu už ale Severočeši využili, dorážkou Hudáčkovy střely se prosadil Lenc. Východočeši mohli odpovědět v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili.

Hned na začátku druhé třetiny předvedl pěknou individuální akci Ordoš, kterou završil přesnou střelou do horního rohu Kacetlovy branky. Akcie Dynama tak opět poklesly. Ještě hůře mohlo být ve 25. minutě, kdy se před Kacetlem objevil osamocený Hudáček. Strážce pardubické branky ale s vypětím sil odolal a udržel svůj beton ve správné poloze u levé tyčky. Hosté se z libereckého tlaku vymanili až v polovině třetiny, během minuty Hrachovinu prověřili Beran a Blümel.

Domácí odpověděli na konci 33. minuty. Kotvanovu dělovku od modré Kacetl jen vyrazil před sebe, a tak měl Hudáček snadnou práci, aby zvýšil na 4:0. Dynamo se dočkalo až ve 37. minutě, prosadil se kapitán Kolář.

Do třetí části vstoupili hosté s Kantorem v brance a počínali si mnohem aktivněji. Hrachovina musel řešit střely Berana nebo Hollanda. Pak ale dostali domácí výhodu v podobě přesilovky a zásluhou Bulíře ji proměnili. Poté oživila dění na ledě šarvátka Hollanda s Vlachem. Poslední slovo měl při hře čtyři na čtyři Mandát, který upravil na konečných 2:5 z pohledu hostů.

35. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Odroš, Graborenko), 14. Lenc (L. Hudáček, Birner), 21. Ordoš (Bulíř), 33. L. Hudáček (Kotvan, Lenc), 47. Bulíř (Lenc, Birner) - 37. J. Kolář (Ivan, Svačina), 56. Mandát (Svačina, J. Kolář). Rozhodčí: Jeřábek, Micka - Ondráček, Axman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 5875.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Průžek, A. Musil, J. Vlach - A. Najman. Trenér: Augusta.
Pardubice: Kacetl (41. Kantor) - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Ivan, Holland, Voráček - Tybor, Mandát, Svačina - D. Kindl, R. Vlach, Látal - Matýs, Harju, Kusý - Blümel, Poulíček, Beran. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: