Hlavní obsah

Wolski se přiblížil rodišti a začal řádit. Nemůže se dočkat domácí premiéry

Zlín/Praha

Posila, která se Třinci zatím neskutečně vyplácí. Za pouhé dva extraligové starty nasbíral kanadský hokejový útočník s polskými kořeny Wojtek Wolski skvostnou bilanci 4+2. Už minule na karlovarském ledě dal vítězný gól Ocelářů a stejný kousek předvedl držitel bronzové medaile ze ZOH 2018 i v pátek ve Zlíně. Nasázel tam dokonce hattrick.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Wojtek Wolski z Třince při utkání ve Zlíně.

Článek

„V mém věku si chci hokej už hlavně užívat. Jsem ale moc rád, že se mi v obou zápasech povedlo předvést věci, které jsme pilovali na tréninku," řekl po skvělém představení na zlínském ledě Wolski. „Nikdy nevíte, co můžete od nového angažmá očekávat. Zaměřil jsem se tedy hlavně na tvrdou práci na ledě," usmál se.

„Dostávám hodně prostoru, cítím se fantasticky a už se těším na nedělní domácí premiéru," dodal na klubovém webu Kanaďan, který na začátku prosince opustil čínský Kunlun. Po Vánocích jako hráč dočasně bez angažmá pomáhal švýcarskému klubu Ambri-Piotta na Spengler Cupu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Matěj Stránský a Wojtek Wolski z Třince se radují z gólu v duelu se Zlínem.

Právě v Davosu s ním dojednal kontrakt extraligový mistr. „Třinecká nabídka mě hned zaujala. Na Spengler Cupu hrál skvěle a já byl rád, že se nám podařilo domluvit poslední detaily vzájemné spolupráce. Je to tým, který chce vyhrávat, má vysoké ambice a to se mi líbí," uvažoval.

„Ať už jsem hrál v zámoří, nebo v KHL, vždycky jsem skvěle vycházel s českými a slovenskými hráči, tohle pokračuje i u Ocelářů," říkal Wolski, jenž má na kontě 451 zápasů v zámořské lize Před čtyřmi lety triumf slavil v KHL s Magnitogorskem. Tehdy také naposledy vstřelil v zápase hattrick. „Z každého gólu, který pomůže mužstvu k vítězství, se raduju. Když jsou tři v jednom utkání, je to skvělé," usmíval se.

„Wolski potvrzuje svoje předpoklady, jde o silného a technicky vybaveného hráče s výbornou střelou," říká sportovní ředitel Třince Jan Peterek. Svou kanonádu ve Zlíně kanadský útočník dokončil v hodně napjaté situaci, kdy protestující Honejsek za protesty putoval předčasně do kabiny. Trest dostala i domácí střídačka, a Třinec při dvojnásobné početní výhodě trestal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Martin Adamský z Třince uniká Pavlu Sedláčkovi ze Zlína.

„Rychle jsem poznal, jak v této zemi lidé hokej milují, jsou při zápasech hodně hluční a někdy až fanaticky podporují svůj tým. Vím, že domácí příznivci byli hodně vtaženi do děje, ale házení láhví na ledovou plochu bylo naprosto zbytečné a taky dost nebezpečné," vykládal rodák z polského Zabrze, který ale od tří let žil v Kanadě.

Teď doufá, že si letos v dubnu s Oceláři připíše další úspěch v kariéře. Je rád, že na ně hodně chodí i polští fanoušci. "To je moc příjemné. Narodil jsem se zhruba hodinku cesty z Třince. Teď se naskytne možnost, že mě může vidět také rodina. Budu hrát pro polské i české fanoušky," míní Wolski.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec