Hlavní obsah

Nymburk zkompletoval v basketbalovém poháru pole čtvrtfinalistů

Praha
Aktualizováno

Nymburští basketbalisté podle očekávání zkompletovali pole čtvrtfinalistů Českého poháru. Na palubovce účastníka druhé nejvyšší soutěže Jindřichova Hradce si s chutí zastříleli z tříbodové vzdálenosti a snadno zvítězili 118:66. Zpoza oblouku trefili 18 košů a o jeden překonali své sezonní maximum z ligové soutěže. Po čtyřech trojkách dali Vojtěch Hruban a Petr Šafarčík.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Pavel Pumprla z Nymburka a Kristaps Mediss z Rigy. Ilustrační foto.

Článek

Obhájce trofeje Nymburk se ve čtvrtfinále utká s USK Praha, který si nečekaně přesvědčivě poradil už ve středu s rivalem z NBL Hradcem Králové (100:46). Nejvýraznější výhru zaznamenali loňští finalisté z Opavy, kteří deklasovali prvoligový Komfort Brno 140:52. Slezané dali 24 trojek a autor 33 bodů Radim Klečka neminul ani jeden ze šesti pokusů, dokonce sedm tříbodových košů dal Luděk Jurečka. Opava narazí ve čtvrtfinálovém šlágru na Svitavy.

O překvapení se v osmifinále postaral Kolín, který z pozice posledního týmu NBL vyřadil oslabeného vicemistra a loňského účastníka pohárového Final Four Děčín po výhře 104:99. Kolín narazí ve čtvrtfinále na Ústí nad Labem, zbylou dvojici tvoří Olomoucko s Pardubicemi.

Český pohár basketbalistů - osmifinále:
Jindřichův Hradec - Nymburk 66:118
USK Praha - Hradec Králové 100:46
Kolín - Děčín 104:99
Chomutov - Ústí nad Labem 64:101
Opava B - Olomoucko 67:112
Brno - Svitavy 74:92
Komfort Brno - Opava 52:140
Čtvrtfinálové dvojice (21. ledna):
Kolín - Ústí nad Labem
Svitavy - Opava
Olomoucko - Pardubice
Nymburk - USK Praha

Reklama