Hlavní obsah

Návrat po půl roce! Konečně jsem bez bolesti, hlásí česká tenisová hvězdička

Adelaide/Praha

Konečně je v pořádku a náramně si ty chvíle užívá. Od září loňského roku, kdy podstoupila operaci zápěstí levé ruky, půjde poprvé česká tenistka Markéta Vondroušová do ostrého turnaje. "Moc se na to těším, hraji konečně bez jakékoli bolesti či omezení a jsem opravdu moc ráda, že už se znovu postavím do zápasů," hlásí z Austrálie, kde se připravuje na vstup do turnaje v Adelaide.

Foto: Sport.cz

Talentovaná česká tenistka Markéta Vondroušová.

Článek

Světová šestnáctka, které se kvůli křehkému zdraví a častým zdravotním problémům někdy přezdívá "Rosický v sukních", v tiskové zprávě pro česká média přiznává, že už je konečně úplně v pohodě. "Po zdravotní stránce je vše v naprostém pořádku, absolvovala jsem celou přípravu a jsem tedy nachystaná," potvrzuje loňská finalista Roland Garros a aktuálně 16. hráčka světového žebříčku.

Vondroušová loni odehrála skvěle první část loňského roku. Dostala se do finále v Budapešti a Istanbulu a bojovala o grandslamový titul na French Open. Před Wimbledonem ale pocítila bolest v ruce, v Londýně prohrála v 1. kole a z dalších turnajů se odhlašovala. V polovině září se podrobila operaci zápěstí a předčasně ukončila sezonu.

Do Austrálie odletěla Markéta Vondroušová ihned na začátku nového roku, aby měla dostatek času na přípravu a aklimatizaci. U protinožců ji nejprve čeká turnaj v Adelaide a následně první grandslam sezony v Melbourne. "Nejde říct, že bych se připravovala speciálně na Australian Open, připravuju se na všechny turnaje, chci být stoprocentně koncentrovaná na každý turnaj," přiznává před ostrým startem do roku 2020.

Kromě sportovní přípravy i česká hvězdička nemohla přehlédnout požáry, které trápí Austrálii. A rozhodla se rovněž pomoci. Přidává se k iniciativě australských hráčů a hráček, kteří finančně podpoří obyvatele zasažené touto katastrofou.

"Za každou dvojchybu věnuji dvě stě dolarů. Dělám jich rozhodně víc než es, takže tímto snad budu moci přispět více," vysvětluje s lehkým úsměvem, neboť si uvědomuje vážnost situace. "Tady v Adelaide to není moc poznat, ale vím, že v jiných oblastech je to strašný. Jde o velkou katastrofu a jsem ráda, že mohu alespoň trochu přispět lidem, kteří jsou požáry zasaženi," uzavírá Vondroušová.

V Adelaide sokolovskou rodačku čeká v 1. kole soupeřka z kvalifikace. Ve 2. kole může hrát s Němkou Angelique Kerberovou.

Reklama

Související témata: