Hlavní obsah

Sen o finále se rozplynul. Švédky ukázaly že jsou nejlepší, smutní vítkovická Příleská

Ostrava

Snily o domácím triumfu ve Final four Poháru mistrů, které v sobotu a v neděli hostí porubský zimní stadion. Hned úvodní měření sil se švédskými mistryněmi z Täby ale vrátil vítkovické florbalistky do reality. Ostravanky v úvodní třetině semifinále vedly o dvě branky, Švédky ale do konce druhé třetiny srovnaly a poslední část hry gólově ovládly. Vítkovické Rytířky podlehly Täby FC 3:6 a v nedělním boji o třetí místo vyzvou finské SB-Pro, které podlehlo švýcarskému Klotenu 3:9. „Ve třetí třetině Švédky potvrdily, proč jsou nejlepší na světě,“ uvedla Nikola Příleská, brankářka Vítkovic.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankářka Nikola Příleská z Vítkovic.

Článek

Chtěly jste hrát o titul, jste hodně zklamané?

Teď, bezprostředně po zápase ano. Byly jsme docela vyrovnaným soupeřem, bohužel ve třetí třetině Švédky potvrdily, proč jsou nejlepší na světě. Trpělivě si na to počkaly, my jsme udělaly pár chyb a ony jich dokázaly využít. Je to určitě zklamání, ale postupem času možná doceníme, že jsme zápas zvládly velmi dobře.

Měly jste výborný vstup do zápasu. Vedly jste 2:0, věřila jste, že ho zvládnete?

Z mistrovství světa vím, že jakýkoliv náskok vůbec nic neznamená. Snažila jsem se soustředit sama na sebe, na svůj výkon, na každou další minutu. Nedívala jsem se, jaký je stav.

Co bylo klíčové v poslední části?

Těžko říct, možná nám trošičku docházely síly. A taky jejich zkušenost. Jsou ze Švédska na takové zápasy zvyklé, hrají je běžně. My si je bohužel zahrajeme jen teď o víkendu, možná v Superfinále, nebo v utkáních s top trojkou naší ligy. Jinak ne.

V utkání jste tým podržela několika skvělými zákroky. Cítila jste se dobře?

Upřímně byla bych raději, kdybych neměla žádné zákroky, a vyhrály bychom. Takhle to nic neznamená. Jenom to, že zítra hrajeme o třetí místo. Na zákroky se tu nehraje.

Zlomily vás ty dvě branky během osmi vteřin ve třetí třetině?

V hlavách možná na chvilku jo, ale od toho máme na střídačce trenéry, aby nás uklidnili. Možná na začátku nás to nalomilo, ale podívaly jsme se na tabuli a viděly, že do konce ještě je dost času, takže jsme se s tím snažily něco udělat.

Třetí gól byl asi dost smolný, že? Chytila jste nájezd, míček vám ale zůstal u nohy.

Bohužel jsem neviděla, kde je. Myslela jsem si, že ho mám mezi nohami, ale nestihla jsem zareagovat dřív než švédská hráčka. Ta se zorientovala rychle a než jsme reagovaly my, tak už byl míček v bráně. Tady to asi bylo o štěstí.

Domácí publikum vás hnalo, splnilo to vaše představy?

Určitě. Dokonce i překonalo. Už při úvodním nástupu tady byl obrovský hluk. Divákům děkujeme, pomáhalo nám to. Snad nás podpoří i zítra, i když nehrajeme finále.

Reklama

Související témata: