Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic utrpěli v Poháru mistrů debakl se Storvretou

Aktualizováno

Florbalisté Vítkovic utrpěli v semifinále Poháru mistrů v Ostravě debakl se švédskou Storvretou 1:11. V neděli od 13:00 tak budou hrát o 3. místo s finským celkem Classic, který podlehl švýcarskému SV Wiler-Ersigen 7:10. Ženy Vítkovic prohrály se švédským Täby 3:6 a nezopakovaly loňskou finálovou účast. V neděli od 10:00 budou svěřenkyně trenéra Tomáše Martiníka hrát o 3. místo s finským celkem SB-Pro Nurmijärvi, který podlehl švýcarskému celku Kloten-Dietlikon Jets 3:9.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florbal - ilustrační foto.

Článek

Storvreta, který loni v Gävle porazila v semifinále Mladou Boleslav 10:5, vedla už v polovině úvodní třetiny nad florbalisty Vítkovic 3:0. Na jasném vítězství se podíleli hattrickem Tobias Gustafsson a Alexander Rudd. Domácí se dočkali gólu 160 sekund před koncem po střele Josefa Rýpara.

V mužském finále bude mít český florbal zastoupení v barvách Wileru, kde působí asistent trenéra Radek Sikora a v útoku hraje jeho syn Radek.

Hráčky Vítkovic proti týmu se třemi mistryněmi světa z Neuchatelu brankářkou Alexandrou Durlingovou, obránkyní Moou Tschöpovou a útočnicí Lisou Carlssonovou začaly dobře. V polovině úvodní části je dostala do vedení Vlaďka Maděrová a v 16. minutě zvýšila Polka Dominika Buczeková.

Ještě v úvodní části ale snížila Ranja Varliová a ve 29. minutě vyrovnala Matilda Sjödinová v přesilové hře při vyloučení Ivany Šupákové. Nerozhodný stav vytrval až do poloviny závěrečného dějství, kdy překonala Nikolu Příleskou z dorážky Jenna Taivalojaová.

"Myslela jsem si, že mám míček mezi nohama a nedokázala jsem se k němu dostat před protihráčkou," litovala Příleská. Hned za osm sekund zvýšila Varliová a v 53. minutě pojistila vedení favoritek Julia Croneldová.

Dvě Češky ve finále

Naději pro české šampionky vykřesala ještě v 54. minutě Michaela Kubečková. "Od začátku nám fanoušci nachystali skvělou atmosféru. Potom jsme obdržely víc gólů, než jsme měly. Ale fanoušci nás furt tlačili dopředu," pochvalovala si Kubečková kulisu před 1623 diváky.

Täby se ale ubránilo v oslabení a 11 sekund před koncem dovršila hattrick střelou do prázdné branky při power play Varliová. "Bezprostředně po utkání to zklamání je, myslím si, že jsme byly vyrovnaným soupeřem, ale ve třetí třetině Švédky potvrdily, proč jsou nejlepší na světě. Ale myslím si, že postupem času doceníme, jak jsme zápas odehrály," dodala Příleská.

Ve finále se představí dvě české zástupkyně v dresu Dietlikonu. Obránkyně Hana Koníčková dovršila výhru 9:3 nad SB-Pro gólem při power play a v týmu je i útočnice Natálie Martináková.

Pohár mistrů ve florbalu v Ostravě - semifinále:
Muži:
1. SC Vítkovice - Storvreta IBK (Švéd.) 1:11 (0:3, 0:5, 1:3)
Branky a nahrávky: 58. Rýpar (Hrubý) - 4. Nilsberth (Rudd), 8. Gustafsson (Götz), 11. Gustafsson (Ahrén), 21. Andersson (Rudd), 24. Nilsberth (Sjögren), 28. Sundstedt (Gustafsson), 32. Gustafsson (Ahlroth), 37. Rudd (Sundstedt), 44. Stenberg (Sjögren), 52. Rudd (Andersson), 53. Rudd (Sjögren). Rozhodčí: Zurbuchenová, Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 2661.
Classic (Fin.) - SV Wiler-Ersigen (Švýc.) 7:10 (0:1, 2:3, 5:6).
Ženy:
1. SC Vítkovice - Täby FC (Švéd.) 3:6 (2:1, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 11. Maděrová (Cholinská), 15. D. Buczeková, 54. Kubečková (Šupáková) - 17. Varliová (Tschöpová), 29. Sjödinová (Tschöpová), 50. Taivalojaová (Tschöpová), 50. Varliová (Sjödinová), 53. Croneldová (Carlssonová), 60. Varliová. Rozhodčí: Petřík, Podlesný (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 1623.
SB-Pro Nurmijärvi (Fin.) - Kloten-Dietlikon Jets (Švýc.) 3:9 (0:2, 1:3, 2:4).

Reklama

Související témata: