Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 5:0Hradec se naladil vítězně před Ligou mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Chalupa 1 : 0
14. Cingel 2 : 0
36. Koukal 3 : 0
42. Lev 4 : 0
45. Smoleňák 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové v 36. kole extraligy jednoznačně přehráli Karlovy Vary 5:0 a dobře se naladili na úterní odvetu semifinále Ligy mistrů. Východočeši vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, brankář Marek Mazanec udržel popáté v sezoně čisté konto.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Matěj Chalupa z Hradce Králové (uprostřed) se raduje z branky proti Karlovým Varům.

Článek

Domácí chtěli napravit páteční zaváhání, o výhru nad Mladou Boleslaví přišli v posledních deseti minutách. Proto začali útočně. Prosazovala se především první formace, která v posledních utkáních táhne hradeckou ofenzivu. V 5. minutě měl velkou šanci kapitán Smoleňák, jenže pálil vedle. Po něm jel sám na bránu Lev, brankář Novotný však zasáhl lapačkou.

Karlovarští hru postupně vyrovnali, mohli se dokonce dostat do vedení. Rachůnek trefil zblízka boční síť, Koblasu zase zastavil Mazanec. Také Novotný ale chytal dobře, předvedl se například proti Rosandičovi, jehož ránu zblízka vytlačil nad břevno ramenem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Oskars Cibulskis z Hradce Králové (vlevo) stíhá Martina Kohouta z Karlových Varů.

Zlomová chvíle přišla ve 13. minutě. Při hře čtyři na čtyři měl hostující Koblasa velkou příležitost, vystřelil však vedle. Hned z protiútoku domácí udeřili. Cingel prohodil puk mezi obránci na rychlého Chalupu, ten udělal Novotnému blafák a skóroval. Navíc hned za minutu ujel Cingel a Novotného pokořil ranou mezi betony. Do úniku poslal centra prvního útoku famózní přihrávkou Mazanec.

Náskok Východočechy uklidnil a dál byli lepší. Během prvních šesti minut druhé třetiny měli minimálně čtyři možnosti přidat třetí branku. Klíma a Dragoun netrefili branku, Radovana Pavlíka vychytal výborný Novotný. Když karlovarský brankář chyboval a Chalupa pohotově střílel, zastavil letící puk svým tělem obránce Rohan.

Hosté tak nebezpeční nebyli, Mazanec neměl tolik práce jako kolega Novotný. Ve druhé části ho mohli překonat Polák, který zblízka vystřelil nad, a Vondráček, jehož pokus odrazil brankář lapačkou. Hradečtí se ve druhé části nakonec utrhli do tříbrankového náskoku. Pěknou akci zvládli Koukal s Jerglem. První z nich zadovkou přihrál druhému na tvrdou ránu, Novotný vyrazil, jenže Koukal byl v dobré pozici a skóroval.

Začátek třetí třetiny pak definitivně určil vítěze utkání. Domácí dvakrát skórovali. Ve 42. minutě pokořil Novotného blafákem Lev, pro útočníka to byla první trefa po příchodu z Brna. O tři minuty později se potřetí prosadil první útok. Smoleňák zužitkoval Chalupovu přihrávku ranou z voleje.

36. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Cingel, Gaspar), 14. Cingel (Mazanec), 36. Koukal (Jergl), 42. Lev (R. Pavlík, Klíma), 45. Smoleňák (M. Chalupa, Šalda). Rozhodčí Pešina, Obadal - Rožánek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4133.
Hradec Králové: Mazanec - Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel, Gaspar - M. Chalupa, Cingel, Smoleňák - R. Pavlík, Lev, Klíma - Perret, Koukal, Jergl - Miškář, Kubík, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Černoch, Šik - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: