Hlavní obsah

Zlínský Honejsek musí platit za ironická gesta směrem k rozhodčím

Praha

Pětitisícovou pokutu vyměřil předseda disciplinární komise hokejové extraligy Viktor Ujčík zlínskému útočníkovi Antonínu Honejskovi za jeho nesportovní chování směrem k rozhodčím v pátečním utkání s Třincem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Antonín Honejsek na trestné lavici a jeho ironické gesto směrem k rozhodčím.

Článek

Honejskovi hlavní arbitři Hejduk s Úlehlou udělili ve 44. minutě dvouminutový trest za podrážení, což se osmadvacetiletému forvardovi nelíbilo. Při odjezdu na trestnou lavici ironicky poklepával hokejkou o led, za což obdržel osobní desetiminutový trest.

Na trestné lavici ale ve svých gestech nepřestával, svou holí tloukl o plexisklo a směrem k sudím ironicky zvedl palec. Výsledkem byl trest do konce utkání ze nesportovní chování a předčasný odchod do šatny.

„Na uložený menší trest za podrážení reagoval zcela nepřípustným způsobem, když různými gesty na hrací ploše a trestné lavici zpochybňoval výrok rozhodčího.," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Zlínská střídačka za následné protesty proti vyloučení Honejska obdržela dvouminutový trest za nesportovní chování a Třinec pak v přesilovce pět na tři uzavřel na konečných 4:2 ve svůj prospěch.

Reklama

Související témata: