Hlavní obsah

Hráči týdne v NHL jsou dva brankáři a obránce, vyhrál Vasilevskij

New York

Mezi trojicí hvězd týdne hokejové NHL jsou dva brankáři. Tradiční anketu vyhrál Andrej Vasilevskij z Tampy Bay, třetí byl Cam Talbot z Calgary. Mezi gólmany se vklínil obránce New York Rangers Tony DeAngelo.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij v utkání NHL proti Buffalu.

Článek

Pětadvacetiletý Rus Vasilevskij vychytal Tampě Bay tři výhry ve třech zápasech. Nejprve se podílel 21 zásahy na demolici Vancouveru 9:2, poté si připsal dvě čistá konta za sebou při výhrách 4:0 nad Arizonou a 1:0 nad Philadelphií. Celkem zaznamenal úspěšnost zásahů 97,2 procenta a průměr 0,67 obdržených branek na zápas.

DeAngelo byl z pozice obránce nejproduktivnějším hráčem NHL ve sledovaném období. Ve třech utkáních čtyřiadvacetiletý Američan nasbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence, přičemž všechny branky vstřelil Coloradu a zaznamenal první hattrick v kariéře.

Kolega Davida Ritticha z Calgary Talbot vychytal Flames v týdnu tři výhry a pomohl jim udržet neporazitelnost v novém roce. Dvaatřicetiletý Kanaďan si připsal průměr 1,67 gólu na zápas a úspěšnost zásahů 95,3 procenta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články