Hlavní obsah

Kačeři se trápí. Zmar Anaheimu podtrhla komická chyba

St. Louis/Praha

Jejich nepovedené souhře se směje celá NHL. Nevídanou chybou darovali hokejisté Anaheimu gól Ivanu Barbaševovi ze St. Louis během pondělního střetnutí zámořské soutěže mezi průběžně prvním a posledním celkem Západní konference. Kačeři duel v Enterprise Center prohráli poměrem 1:4 a připsali si čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Gólman Anaheimu Ducks John Gibson obdržel branku v utkání NHL proti St. Louis Blues

Článek

Na ledě to Anaheimu skřípe. Důkazem je komický gól, který si Kačeři nechali dát ve třetí dvacetiminutovce duelu NHL na ledě St. Louis a který uzavřel gólový zápis utkání na 4:1 pro Blues. Gólman John Gibson zastavil v 51. minutě za brankou puk a chystal se ho rozehrát. Na poslední chvíli svůj původní záměr změnil a pak to přišlo.

Brankářův úmysl vůbec nepochopil švédský obránce Hampus Lindholm. Ten si chtěl kotouč od svého parťáka převzít a pokračovat v jízdě. Nesoulad obou borců pak skončil naprostým fiaskem. Srážky hráčů bez váhání využil dotírající Ivan Barbašev a pohodlně skóroval. Lindholm se totiž válel za brankou a ani zaklíněný Gibson nemohl být pro čtyřiadvacetiletého Rusa žádnou překážkou.

Hokejistům Ducks se v letošním ročníku vůbec nedaří a v posledních osmi zápasech si připsali pouze jediné vítězství. Celek, v němž působí český hokejista Ondřej Kaše, uzavírá tabulku Západní konference. Úřadující šampioni ze St. Louis si díky výhře nad Kačery připsali už čtvrté vítězství v řadě a průběžnému pořadí Západní konference naopak vévodí.

Reklama

Související témata: