Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:2Plzeň vyhrála pošesté za sebou, čtyři góly padly v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Pulpán 1 : 0
31. Kracík 2 : 0
31. Kantner 3 : 0
33. Šmíd 3 : 1
36. Kotvan 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté třetí Plzně porazili v dohrávce 24. kola extraligy Liberec 3:2 a připsali šestou výhru za sebou. Domácí sice díky dvěma slepeným přesilovkovým gólům vedli po polovině utkání již 3:0, ale hosté rychle odpověděli také dvěma trefami během početních výhod a Západočeši se nakonec museli strachovat o výsledek do poslední minuty. Bílí Tygři klesli po prohře na druhé místo o skóre za Spartu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu.

Článek

Po opatrném úvodu se domácí neprosadili v přesilové hře, i když po jejím uplynutí zblízka nebezpečně zakončil Kodýtek. Vzápětí na druhé straně po rychlé akci nedokázal z dorážky trefit odkrytou branku Zachar. Ve 13. minutě už se po Strakově přihrávce od zadního mantinelu prosadil střelou po ledě Pulpán. Rychle mohl odpovědět Lenc, ani nadvakrát ale na brankovišti nepřekonal klečícího Frodla.

Plzeňský gólman se zaskvěl i během liberecké přesilovky v 15. minutě, kdy zastavil individuální průnik Bulíře. Před první sirénou se ukázal i jeho protějšek Hrachovina, který hbitým skokem zlikvidoval dvojí dorážku nekrytého Zdráhala.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Němec z Plzně, Lukáš Krenželok z Liberce a čárový rozhodčí Tomáš Gerát.

Na začátku prostřední části vyrazil Frodl táhlý pokus Hudáčka z levého kruhu a při pokračujícím libereckém náporu se z dobré pozice neprosadil ani Lenc. V polovině utkání dvěma fauly nabídli hosté Indiánům 71 vteřin dlouho dvojnásobnou přesilovku, v níž nejprve po Mertlově přiťuknutí pohodlně skóroval Kracík a o 19 vteřin později po křížné přihrávce Gulaše zvýšil ranou z voleje na 3:0 Kantner.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kapitán Liberce Ladislav Šmíd se raduje z gólu.

Za chvíli putoval na trestnou lavici domácí Pour a po Hudáčkově přesné nabídce snížil střelou bez přípravy Šmíd. Záhy navíc nabídl nedovoleným zákrokem Tygrům čtyřminutovou přesilovku Kantner. Lencovu šanci ještě Frodl vyrazil, ale ve 36. minutě na skrytou střelu Kotvana od modré čáry už zareagovat nestihl. Vzápětí mohl dokonce srovnat Bulíř, před odkrytou brankou však selhal.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky patřil domácím, kteří si aktivní hrou vypracovali šance. Němec zakončil při přečíslení příliš slabě a ve 49. minutě nedotáhl bekhendový blafák při samostatném úniku. Hosté se prosazovali těžce. Když nepotrestali Robovo vyloučení v 55. minutě, už se následně vyrovnání nepřiblížili ani při krátké power play.

Dohrávka 24. kola hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Pulpán (P. Straka, Kodýtek), 31. Kracík (Mertl, V. Němec), 31. Kantner (Gulaš, V. Němec) - 33. Šmíd (L. Hudáček, Birner), 36. Kotvan (J. Vlach). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gerát, Špůr. Vyloučení: 6:5, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5482.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Moravčík, Pulpán, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kracík, P. Zdráhal - Rob, F. Suchý, V. Němec - Kolda, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, A. Musil, L. Krenželok - Průžek, A. Najman, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: