Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1:0Klokani v zimní lize poprvé prohráli, o Vodháněla zatím nepřišli

Aktualizováno

Fotbalová Tipsport liga pokračovala ve středu třemi zápasy. Jablonec ve skupině A porazil Bohemians 1905 těsně 1:0, rozhodl Chramosta. Oba týmy mají po dvou zápasech tři body. Ve skupině B si Mladá Boleslav doma poradila s Hradcem Králové také 1:0. V céčku remizovala Nitra se Skalicou 3:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Libor Holík z Jablonce a Vojtěch Novák z Bohemians.

Článek

Mladý záložník Vodháněl nadále nastupuje v zelenobílém dresu, přestože se o něj zajímá právě Jablonec a nabídku měl také z Filadelfie.

„Přestupní okno je dlouhé, takže jisté zatím není nic. Myslím si však, že Honza ještě potřebuje dozrát. Pro něj bude nejlepší, aby byl trpělivý, může se hodně posunout," míní trenér Luděk Klusáček.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Antonín Vaníček a Jan Záviška z Bohemians a Jan Chramosta z Jablonce.

Naopak Jablonec v úterý přišel o stopera Břečku, který odešel do Turecka. „Nic jiného nám nezbude, než si poradit bez něj. Dařilo se mu, ale nechceme hráčům bránit, když je o ně zájem. Máme teď tři stopery i se Štěpánkem, který se na hřiště vrací po roce. Případně se ještě podíváme na hráčský trh," říká trenér Petr Rada.

Jeho tým ukopal těsnou výhru díky gólu z 5. minuty, kdy Záviškovu hrubku potrestal snadným zakončením Chramosta.

Mladá Boleslav porazila Hradec Králové díky brance dvacetiletého záložníka Michaela Höniga po necelé půlhodině hry. Po remíze 1:1 se sparťanským béčkem poprvé v turnaji naplno bodovala.

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina A (Praha - Horní Počernice):
Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 5. Chramosta.
Jablonec - I. poločas: Hanuš - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Pleštil, Kubista, Považanec, Jovovič - Velich, Chramosta.
II. poločas: Hrubý - Macháček, Štěpánek, Plechatý, Peřina - Petrovič, Breda, Považanec, Hämäläinen, Matoušek - Doležal. Trenér: Rada.
Bohemians - I. poločas: Valeš - Záviška, Krch, Bederka, Schumacher - Vaníček, Novák, Jindřišek, Hronek - Vaníček, Ugwu, Puškáč.
II. poločas: Le Giang - Schumacher, Köstl, Šmíd, Podaný - Nečas, Vacek, Rada, Vodhaněl - Puškáč, Keita. Trenér: Klusáček.
Skupina B (Mladá Boleslav):
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 29. Hönig.
Sestava M. Boleslavi: Šeda (46. Stejskal) - Douděra, Mazuch (71. Glöckner), Pudil, Túlio - Tataev (46. Jakub Klíma) - Fulnek (61. Pech), Hönig (61. Dib), Budínský, Auer (71. Grigoryan) - Komličenko. Trenér: Weber.
Skupina C (Dunajská Streda):
Nitra - Skalica 3:3 (2:2)

Reklama

Související témata: