Hlavní obsah

Nečekaný návrat! Do Pardubic míří bývalý kapitán

Hokejový útočník Tomáš Rolinek se z druholigového Vrchlabí, za které nastoupil ještě ve středu večer, vrací do extraligových Pardubic, kde v první polovině října na vlastní žádost skončil. Informovaly o tom oficiální weby obou klubů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý kapitán Tomáš Rolinek opět oblékne pardubický dres.

Článek

„Jsem velmi rád, že jsme se s Tomášem dohodli a pomůže nám v těžkém závěru sezony. Věřím, že přinese do kabiny bojovnost, která mu nikdy nechyběla,“ uvedl na klubovém webu člen představenstva Dynama Dušan Salfický.

Pardubice jsou poslední s 35 body ze 37 zápasů. Na třináctý Litvínov ztrácejí bod a na dvanácté Vítkovice dva body. Mají ale odehrané o dva zápasy víc než oba celky před nimi.

Mistr světa z roku 2010 Rolinek měl na začátku sezony neshody s trenérem Ladislavem Lubinou, který byl 5. října odvolán, ale Rolinek se následně nevrátil do sestavy ani pod jeho nástupcem a bývalým asistentem Radkem Bělohlavem. Rolinek, jenž byl kapitánem týmu, v klubu skončil a ve druhé polovině listopadu se dohodl na angažmá ve Vrchlabí.

„Čtyři dny jsem byl na ledě, trenér Lubina skončil a já si myslel, že se spousta věcí změní. Že se dostanu do sestavy a budu bojovat za Dynamo. To se nestalo. V neděli proti Kladnu jsem nebyl v sestavě, v pondělí jsem opět nebyl v sestavě, ale v páté lajně. Měl jsem toho dost,“ řekl Rolinek při svém odchodu.

V klubu od té doby skončil sportovní manažer Jaromír Kverka, před měsícem i Bělohlav, jehož nahradil Milan Razým. A v úterý také ve funkci předsedy představenstva společnosti a generálního ředitele klubu Martin Sýkora, který po Rolinkově odchodu zveřejnil soukromou konverzaci s ním, a zdálo se tehdy, že návrat je zhola nemožný.

Devětatřicetiletý Rolinek se do Pardubic vrátil před sezonou 2015/2016 ze Sparty. V tomto ročníku sehrál v extralize jen dva zápasy a nebodoval. Po dvou úvodních porážkách se už ve 3. extraligovém kole při zápase v Litvínově nevešel do sestavy. Za Vrchlabí sehrál 10 utkání a připsal si 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Dvě se mu povedly v dnešním utkání proti Mostu, nad nímž Vrchlabí vyhrálo 6:2. V pátek už může hrát za Pardubice proti Třinci.

Reklama

Související témata: