Hlavní obsah

Liberec po kanonádě míří na trůn, návrat Rolinka Pardubice nespasil, kladenský finiš sfoukl Kometu

Aktualizováno

Hokejisté Liberce se v pátečním utkání 37. kola Tipsport extraligy prostříleli na první místo. Nad Plzní vyhráli 7:1 a unikli o tři body dosavadnímu lídrovi - Spartě. V dresu posledních Pardubic se ukázal navrátilec Tomáš Rolinek, ale Dynamo prohrálo s Třincem 2:3. Kladno s Jaromírem Jágrem bralo v bitvě s Brnem tři body za výhru 5:1, jediný gól Komety zaznamenal Tomáš Plekanec. Olomouc si poradila s Hradcem Králové 2:0, o dva góly pak vyhrály i Vítkovice nad Litvínovem (5:3) a Mladá Boleslav uspěla v Karlových Varech (4:2).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libor Hudáček z Liberce překonává Dominika Frodla v brance Plzně.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav potvrdila, že se jí v zápasech proti Karlovým Varům daří, když vyhrála pátý z posledních šesti vzájemných duelů. Hrdinou zápasu byl dvougólový střelec Středočechů Adam Zbořil. V 51. minutě zaznamenal i vítěznou trefu na 3:2.

Boleslav pak výhru definitivně pečetila ve chvíli, kdy se Karlovy Vary pokusily o hru bez brankáře. Do prázdné klece poslal touš Skalický.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Vítkovice byly na domácím ledě v minulém roce v bitvách s Litvínovem stoprocentně úspěšné (5:1 a 2:0) a v podobném duchu vykročily i do roku 2020.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Z gólu se radují hokejisté Vítkovic (zleva) Jan Výtisk, Peter Trška, autor branky Rastislav Dej a Radek Veselý.

Severočeši sice v bitvě týmů ze spodku tabulky dokázali dvakrát vymazat náskok Ridery, ale v závěru prostřední dvacetiminutovky zlomili domácí zápas ve svůj prospěch. Ve 37. minutě skóroval Indrák při přesilovce a ještě před odchodem do kabin Kanaďan Mallet zvýšil na 4:2.

Verva se sice ještě jednou přiblížila na rozdíl jediné trefy, ale její naděje na bodový zisk definitivně uťal gólem do prázdné branky v 58. minutě Roman. Vítkovice, které se doma ukázaly poprvé od 18. prosince, tak potěšily své příznivce výhrou.

Hokejisté Hradce sice postoupili do finále Ligy mistrů, v Olomouci je ale o dobrou náladu připravil už po 21 sekundách útočník Musil, když překonal hradeckého brankáře Mazance. Od té chvíle čekali fanoušci dlouhé minuty na gól marně. Až necelé tři minuty před koncem navýšil náskok Hanáků zkušený útočník Klimek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Musil z Olomouce se raduje z prvního gólu v utkání s Hradcem Králové.

Liberec se utkal s Plzní po pouhých třech dnech. Dohrávku 24. kola lépe zvládli Západočeši, když vyhráli 3:2, ale Severočechům teď vyšla odveta i s úroky. Tygři v polovině první třetiny urvali po trefách Bulíře a Vlacha vedení 2:0 a měli zápas pod kontrolou.

Do druhé třetiny nastoupil v brance Indiánů zkušenější Dominik Frodl, ale už po necelých šesti minutách kapituloval. Pokud si Plzeň i při tříbrankovém manku dělala naděje na přijatelný výsledek, pak o její zbytky přišla ve 32. minutě během čtrnácti sekund, kdy skórovali Hanousek s Hudáčkem. Ten navíc krátce před druhou sirénou navýšil na 6:0.

Ve třetí části hry navýšil náskok Tygrů v oslabení Zachar, libereckého gólmana Hrachovinu pak o čisté konto připravil 33 sekund před koncem Rob.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního libereckého gólu Michal Bulíř (vpravo) a Ladislav Šmíd se radují během extraligového utkání s Plzní.

Poslední Pardubice nastoupily do bitvy s šestým Třincem i s navrátilcem Tomášem Rolinkem, který z klubu odešel v polovině října. Ani zkušená posila však Dynamo nenastartovala. Oceláři vyhráli 3:2 a slaví úspěch v sedmém z posledních osmi vzájemných zápasů.

Dva góly vítězů vstřelil Kanaďan Wojtek Wolski. Nejprve se prosadil při přesilovce a za chvíli proměnil i samostatný nájezd. Vítěznou trefu Ocelářů pak obstaral v 52. minutě Ondřej Kovařčík a Wolski mu u gólu asistoval.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Třinecký hrdina Wojciech Wolski řádil na pardubickém ledě.

Souboj Kladna s Kometou Brno byl pro fanoušky svátkem. Narazily v něm na sebe české hokejové legendy. Na straně domácích nechyběl v sestavě legendární Jaromír Jágr, v dresu soupeře se pak představil velezkušený Tomáš Plekanec.

Pokud se ale fanoušci těšili na gólové hody, dlouho měli smůlu. Poprvé se Rytíři dočkali až ve 48. minutě, kdy si puk do vlastní sítě nešťastně srazil brněnský mladík Svozil. Za chvíli pak Rytíři slavili znovu po přesilovkovém zásahu Strnada.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Legendy v akci. Hokejový útočník Tomáš Plekanec z Komety a Jaromír Jágr z Kladna.

Pak ale při vyloučení Jágra snížil Plekanec na 1:2 a na chvilku zdramatizoval koncovku utkání. Ale opravdu jen na moment. V posledních třech minutách totiž Rytíři přidali další tři góly a o vítězi nebylo pochyb.

Hokejová extraliga, 37. kolo
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:4
Branky: 40. Vondráček, 43. T. Rachůnek - 34. a 51. Zbořil, 32. Flynn, 59. Skalický.
Vítkovice - Litvínov 5:3
Branky: 10. a 38. Mallet, 15. Dej, 37. Indrák, 58. Roman - 14. Mikúš, 31. Kašpar, 54. Jánošík.
Pardubice - Třinec 2:3
Branky: 19. a 42. Poulíček - - 26. a 37. sam. nájezd Wolski, 52. O. Kovařčík.
Liberec - Plzeň 7:1
Branky: 32. a 39. Hudáček, 11. Bulíř, 12. Vlach, 26. Birner, 32. Hanousek, 57. Zachar - 60. Rob.
Kladno - Brno 5:1
Branky: 49. a 59. Strnad, 48. Stach, 57. O´Donnell, 59. Melka - 54. Plekanec
Olomouc - Hradec Králové 2:0
Branky: 1. Musil, 58. Klimek.
Dohrávka: 18. ledna Zlín - Sparta (15:00)

Reklama