Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 2:4Zbořil řídil třemi body výhru Bruslařského klubu v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Flynn 0 : 1
34. Zbořil 0 : 2
40. Vondráček 1 : 2
43. Rachůnek 2 : 2
51. Zbořil 2 : 3
59. Skalický 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 37. kola extraligy v Karlových Varech 4:2 a připsali si třetí vítězství za sebou. Třemi body za dvě branky včetně vítězné a jednu asistenci to zařídil útočník Adam Zbořil. Energie prohrála pátý z posledních šesti duelů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Jakub Klepiš a Adam Zbořil ase radují z gólu.

Článek

Hned v úvodu měl šanci domácí Flek, který z bezprostřední blízkosti minul. Na druhé straně ztroskotal na Novotném Šťastný. I po zbytek úvodního dějství byla Mladá Boleslav aktivnější a nebezpečnější. Zatímco domácí Peterse prakticky neohrozili, mohli jít Středočeši do vedení po opakovaných střelách Skalického a Zbořila i po příležitosti Radima Zohorny, který v 19. minutě bekhendovou kličkou nevyzrál na karlovarského gólmana.

Ve druhé části nejdříve zahrozili domácí Stříteský a Rachůnek, ale ve 32. minutě se radovali Mladoboleslavští. Po Najmana střele se prosadil z dorážky Flynn. Za 122 sekund hosté zvýšili. Po Graňákově chybě prostřelil Novotného mezi betony Zbořil.

Frustrovaný Graňák obdržel ve 39. minutě dvě minuty za držení a za následné protesty i osobní desetiminutový trest. Ale dočkal se radosti na trestné lavici. Šest sekund před druhou pauzu snížil ve vlastním oslabení po přihrávce Skuhravého Vondráček.

Rachůnek zajistil vyrovnání

Energie vyrovnala ve 43. minutě, kdy se po závaru před Petersem prosadil Rachůnek. Hned po vhazování mohl vývoj zápasu otočit Gríger, ale svůj samostatný únik neproměnil. Trenéři hostů Rulík s Paterou si ve 45. minutě vyžádali o oddechový čas, aby otupili tlak Energie.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Justin Peters sleduje situaci před svoji brankou. Přihlížejí i Martin Pláněk z Mladé Boleslavi a Otakar Šik z Karlových Varů.

Převaha domácích sice pokračovala, ale v 51. minutě po protiútoku našel Klepiš Zbořila, který střelou z pozice mezi kruh vrátil Bruslařskému klubu vedení. Západočeši se při Vondrkově vyloučení ještě odpovědět i odvoláním Novotného tři a půl minuty před koncem, ale Skalický do prázdné branky pečetil vítězství hostů.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Skuhravý), 43. T. Rachůnek (Gríger, Flek) - 32. Flynn (O. Najman, P. Kousal), 34. A. Zbořil (Skalický, Ševc), 51. A. Zbořil (Klepiš, Skalický), 59. Skalický (A. Zbořil). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6, navíc Graňák (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0 Diváci: 3774.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Černoch, Šik - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.
Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Vondrka, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: