Hlavní obsah

A lidi žasli. Král se vrátil a předvedl dominantní T.K.O. Tohle je McGregor

Očekávané MMA představení skončilo, a to velmi rychle. Bylo ho jako šafránu, navrátilec vměstnal opojnou dávku emocí jen do pár sekund. Conor McGregor a Donald Cerrone byli hlavními taháky na galavečeru UFC 246 v Las Vegas. Ir se vrátil do klece po více než roce. Pokud někdo pochyboval, že po porážce s Chabibem Nurmagomedovem ztratil svoji auru, mýlil se. Jedenatřicetiletý McGregor předvedl kvapík a za 40 sekund měl hotovo. Na světě bylo T.K.O. a žijící legenda mohla slavit.

Foto: Mike Blake, Reuters

Vítězné gesto Conora McGregora po výhře nad Donaldem Cerronem a také po úspěšném návratu do UFC.

Článek
Fotogalerie

Král se vrátil a předvedl famózní bitvu, přímo galapředstavení, které trvalo čtyřicet sekund. Na úvod poslal McGregor čtyři ostrá ramena, kterými načal Cerroneho. Tím odstartoval rychlou jízdu.

Dlouho očekávaný zápas měl poté rychlý průběh. Kop na hlavu, koleno a levý hák. Tato trojčlenka poslala Američana k zemi, kde postupně schytal další údery. Cerrone se jen kryl, McGregor bil. Po čtyřiceti sekundách rozhodčí bitvu ukončil. Měla trvat až pětadvacet minut, stačila necelá minuta a fanoušci v T-Mobile Areně v Las Vegas nemohli uvěřit, byl tu konec. Vítěz slavil a poražený se zvedal z podlahy, navíc s krvavým šrámem.

„Tipoval jsem první, druhé kolo, všechny překvapil, ale tohle se děje. Předvedl úžasný výkon," ocenil výkon Ira trenér André Reinders na TV Nova. „Je to bojovník srdcem i duší, bude pokračovat, proto ho lidi milují," přidal svůj pohled na Cerroneho, který si připsal třetí porážku v řadě. Navíc pokaždé byl ukončen před limitem.

„Píšu historii. Jsem prvním bojovníkem v historii UFC, který vyhrál ve třech různých váhových kategoriích. Jsem velmi šťastný a hrdý," pronesl vítěz také v kleci.

Do klece nastupoval šestatřicetiletý Cerrone v klidu, stihl políbit manželku, syna v kovbojském klobouku, jenže za pár minut jeho jízda skončila. Do klece napochodoval irský kat, který před duelem vyjádřil soupeři respekt, ale když se zavřela klec, vyprodaná hala a miliony lidí u televizí viděli starého známého a sebevědomého McGregora, který odvedl skvělou práci. Král se vrátil a předvedl dominantní T.K.O. Tohle je McGregor, jak si ho fanoušci pamatují.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Conor McGregor (vlevo) trefuje svého soupeře Donalda Cerroneho v zápase organizace UFC.

Když byl irský bouřlivák na vrcholu, šlapal jako švýcarské hodinky. Od roku 2011 do roku 2015 si připsal patnáct výher. Tuhle sérii zakončil K.O. zápasem za 13 sekund, když na něj narazil Jose Aldo. O ještě rychlejší ukončení se pokusil i v posledním duelu, když hned vyslal svoji levačku, ale netrefil. Nakonec se zdržel v oktagonu o něco déle, přesto se nestačil ani zadýchat.

Někteří McGregora odepisovali, nevěřili, že se může vrátit hladový a opět za pletivem excelovat. Jenže v posledním fightu předvedl show, kdy si Cerrone, legenda MMA, připsal nejrychlejší porážku v kariéře. "Miluju tento sport, dál budu bojovat," řekl přesto Američan.

Co bude dále, s kým bude McGregor bojovat, komu zvedne popularitu?

Reklama

Související témata: