Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 2:1 PPVondrka se trefil, ale Sparta vydřela v prodloužení výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Vondrka 0 : 1
33. Tomášek 1 : 1
62. Pech 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 38. kole extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení. Utkání rozhodl v 62. minutě útočník Lukáš Pech, velkou zásluhu na výhře Pražanů měl ale brankář Matěj Machovský. V dresu Dynama, které je i nadále poslední, se při své premiéře střelecky prosadil útočník Michal Vondrka, posila z Mladé Boleslavi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Vondrka z Pardubic střílí první gól. Vpředu zleva Jan Buchtele a brankář Matěj Machovský, oba ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Domácí nastoupili bez trojice zraněných či nemocných obránců Piskáčka, Kaliny a Jurčiny, šanci tak dostali hosté z první ligy Jeřábek a Pohl.

V O2 areně se utkaly týmy z opačných pólů tabulky, na hře to ale nebylo vidět. Do první šance se dostal v 5. minutě hostující Mandát a celkově měl v první třetině mnohem více práce brankář Sparty Machovský. Po Zdráhalově střele v přesilové hře mu pomohla tyčka. Naopak Kantor musel řešit prakticky jedinou nebezpečnou šanci, v 8. minutě zastavil Rouskovu šanci.

Ve 25. minutě se Dynamo dostalo do vedení, když Svačinovu střelu u tyčky pohotově dorazil Vondrka. Na druhé straně mohl bleskově srovnat Pšenička, trefil ale jen tyčku. Stejně jako ve 28. minutě při signalizované přesilové hře hostující Zdráhal. Sparta se při Dvořáčkově trestu ubránila a ve 33. minutě vyrovnal po rychlém protiútoku Tomášek.

Ve třetí třetině mohl vrátit hostům vedení Vondrka, Machovský ale chytal výborně. Zejména díky jeho zákrokům se nerozhodný stav nezměnil ani při Pechově vyloučení. Smolařem dne byl Zdráhal, jenž trefil potřetí jen tyč. Východočeši byli výrazně střelecky aktivnější, rozhodnout zápas se jim ale v normální hrací době nepodařilo.

Domácí pak potvrdili, že se jim v prodloužení daří. Utkání rozhodl Pech. Sparta uspěla ve 12 z 13 nastavení v sezoně. Dynamo i přes prohru s Pražany pošesté za sebou bodovalo.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Tomášek (Rousek), 62. Pech (Koistinen, Machovský) - 25. Vondrka (Svačina, J. Mikuš). Rozhodčí: Heikinnen (Fin.), R. Svoboda - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3, navíc R. Kousal (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 9763.
Sparta: Machovský - Košťálek, T. Dvořák, Blain, Koistinen, R. Jeřábek, Pohl - Řepík, Tomášek, Rousek - Říčka, V. Růžička, Kudrna - Smejkal, Pech, Buchtele - Dvořáček, Sukeľ, Pšenička. Trenér: Krupp.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Voráček, J. Kolář, Holland, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Vondrka, Harju, Svačina - Látal, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice