Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 0:3Vítkovice doma selhaly a zůstávají v pásmu sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Flek 0 : 1
46. Kohout 0 : 2
57. Polák 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli v 38. kole extraligy na domácím ledě Karlovým Varům 0:3 a dál zůstávají v bezprostředním ohrožení sestupem. Vítěznou branku Energie vstřelil Jakub Flek, pro nějž to byl jedenáctý gól v sezoně. Brankář Filip Novotný si připsal druhou nulu v ročníku. Západočeši i v třetím utkání proti Vítkovicím brali plný počet bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Václav Skuhravý z Karlových Varů a Blaž Gregorc z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Zápas se soupeřem, který výpraskem 9:1 v předchozím vzájemném duelu způsobil odvolání kouče Jakuba Petra z vítkovické střídačky, znovu pro Ostravany nedopadl dobře. Domácí sice odstartovali aktivně, ale první velkou šanci měla Energie: Mikúš po odraženém puku zblízka nepřekonal Svobodu.

Vítkovice mohly kontrovat, jenže Werbik dvakrát ztroskotal na Novotném. Karlovy Vary ve 13. minutě po závaru na vítkovickém brankovišti propasírovaly puk do brány, rozhodčí na ledě gól Skuhravého nejprve uznali, ale po konzultaci s videem zase odvolali.

Vítkovice v úvodu druhé části promrhaly půlminutovou přesilovku pět na tři a skóre otevřeli Západočeši. Grígerovu přihrávku zblízka přesnou tečí zvedl pod horní tyč Flek a v 29. minutě to bylo 0:1.

Dobře bruslící hosté soupeře do trvalého tlaku nepouštěli a sami měli další možnost. Svoboda ve 32. minutě neudržel Emingerův pokus, puk se kutálel do brány, ale centimetry před čárou ho stačil vyhodit Bukarts.

Vítkovice se prosazovaly stále složitěji. Ještě víc je srazil druhý gól, který po rychlém výpadu tři na dva v 46. minutě dal nenápadnou střelou z pravé strany Kohout. Svobodovi puk prošel pod rukavicí u bližší tyče.

Poslední šanci na obrat domácí prospali v závěru, kdy znovu nevyužili přesilovku pět na tři, a naopak z brejku dostali od Poláka v klasickém oslabení gól na 0:3.

Vítkovice potřetí v sezoně neskórovaly a Energii po dvou předešlých porážkách 1:4 a 1:9 tentokrát podlehly 0:3.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 46. Kohout (M. Rohan), 57. V. Polák (Kohout). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4325.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Výtisk, Gregorc, Štencel, R. Černý, L. Kovář, Šidlík - Lakatoš, Roman, Roberts Bukarts - Indrák, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, R. Veselý, Dej - Razgals, Werbik, T. Kubalík. Trenér: Trličík.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Šik, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Skuhravý, Vondráček. Trenér: Pešout.

Reklama

Související témata: