Hlavní obsah

Vítková otestovala formu, dopadlo to špatně

Jablonec nad Nisou

První závodní test biatlonistky Veroniky Vítkové po nucené pauze dopadl špatně. Dvojnásobná olympijská medailistka sice sprint v rámci Českého poháru v Jablonci nad Nisou vyhrála, ale nemohla jet naplno a přesto se rychle unavila. Její návrat do Světového poháru je tak zatím v nedohlednu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Objeví se Veronika Vítková v českém týmu znovu až na únorovém MS?

Článek

Vítková měla velké problémy s dýcháním už v letní přípravě. Na úvodní podnik sezony do Östersundu odjela, ale ve sprintu se jí nedařilo a vytrvalostní závod musela vzdát, protože se kvůli obrovské únavě ocitla na pokraji kolapsu. Pak si dopřála pauzu a až po Vánocích začala znovu individuálně trénovat.

V sobotu 11. ledna svou formu otestovala při závodě Českého poháru. Zjistila, že se situace příliš nezlepšila. "Už při rozjíždění jsem cítila, že to není ideální, ale stále jsem doufala. V průběhu prvního kola se mé obavy bohužel naplnily. V mém výkonu nebyl ani kousek dynamiky, vůbec jsem nebyla schopna udělat něco s tempem, zrychlit. Jako bych celý závod odjela se zařazenou trojkou. K maximálnímu výkonu jsem se ani nepřiblížila, ale přitom jsem se brzy unavila," uvedla na webu biatlonového svazu.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Veronika Vítková během hromadného závodu biatlonistek na MS v Östersundu.

Do reprezentačního týmu se proto zatím vracet nehodlá. "V tomhle stavu do Světového poháru opravdu nechci. Nemělo by to smysl, ani by to nebylo fér vůči týmu," poznamenala se slzami v očích zkušená biatlonistka.

Zůstává tak v režimu individuální přípravy. "Veroniku stále sledujeme jak po stránce medicínské, tak sportovní. Hledáme řešení, jak jí pomoci," uvedl sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář. Mistrovství světa v Anterselvě začne 13. února.

Reklama