Hlavní obsah

Večer jak z partesu! Krejčí, Voráček i české duo z Caroliny, ti všichni zářili

New York
Aktualizováno

Pokud si dá pauzu od branek David Pastrňák zastoupí ho druhý David. Tak tomu bylo v nočním utkání Bostonu s týmem z Vegas, který Medvědi vyhráli 3:2. David Krejčí si v zápase připsal gól a asistenci. Branku dal za Philadelphii i Jakub Voráček, jehož Letci získali cenný skalp Pittsburghu 3:0. Dalším českým střelcem byl Martin Nečas, jeho týmu v čele s brankářem Petrem Mrázkem se také dařilo, což dokumentuje vítězství 4:1 nad Winnipegem.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Krejčí oslavuje svůj gól do sítě Vegas v zápase NHL.

Článek
Fotogalerie

Hosté z Vegas začali na ledě Bostonu lépe, když je už ve 2. minutě poslal do vedení Stone. Brunis stihli do konce úvodního dějství díky Lauzonovi, na jehož brance si připsal asistenci David Krejčí, vyrovnat. Po dvou třetinách však znovu šli do vedení Rytíři, o což se v 31. minutě v přesilové hře postaral Hague.

Finiš domácích přišel a závěrečné části. Na 2:2 vyrovnával v 45. minutě DeBrusk a rozhodující úder si Medvědi schovali do 53. minuty. Postaral se o něj David Krejčí, který nejdříve tečoval nahození Carla, na což dokázal Fleury ještě instinktivně reagovat, na následnou dorážku do odkryté branky již ale neměl nárok.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Hokejisté Bostonu se radují z gólu do sítě Vegas

Třiatřicetiletý český útočník si tak připsal 12. branku v ročníku, celkově má na svém kontě 34 kanadských bodů. David Krejčí byl za svůj výkon vyhlášen první hvězdou utkání.

"Chtěli jsme vyhrát poslední zápas před Utkáním hvězd. Můžeme si teď trochu užít přestávku," uvedl Krejčí, který už poslední dva dny trénoval. Bruins ale zvažovali, zda by nebylo užitečnější nechat českého hráče ještě odpočívat. "Vždy chcete hrát. Cítil jsem se včera i ráno dobře, chtěl jsem hrát. Jsem rád, jak jsme se rozhodli," dodal.

V Bostonu vládne spokojenost: v lize je tým druhý o bod za Washingtonem a Atlantickou divizi vede o osm bodů před Tampou Bay. "Víme, jak hrát, a poznáme, kdy nám to jde a kdy ne. Máme v tabulce 70 bodů, jsme v čele divize. Jsme šťastni, kde jsme a jak se to vyvíjí. Ale víme, že to nejdůležitější přijde v play off," podotkl Krejčí.

Mrázek a Nečas zářili

Povedený večer mají za sebou i Petr Mrázek a Martin Nečas v dresu Caroliny, která si na domácím ledě poradila s Winnipegem 4:1. Prvně jmenovaný se mohl pochlubit přes 94 procentní úspěšností zákroků, český útočník si zase připsal svůj dvanáctý gól v sezoně.

Martin Nečas se o něj postaral už v 3. minutě utkání, když parádní akcí od pravého mantinelu blafákem do bekhendu překonal hostujícího Hellebuycka a poslal tak svůj tým do vedení 1:0. "To byla jediná možnost, co jsem mohl udělat. Přední tyč měl dobře pokrytou, tam nebylo žádné místo," komentoval Nečas dvanáctý zásah v sezoně. Český hráč je v tabulce střelců mezi nováčky na třetím místě, s 21 góly vede jeho krajan Dominik Kubalík z Chicaga.

Foto: James Guillory, Reuters

Hokejisté Caroliny se radují z gólu do sítě Winnipegu

A to nebylo ze strany domácích vše. Po trefách Williamse a Teravainena vyhráli první třetinu 3:1, když Mrázka překonala poprvé a naposledy finská hvězda ve službách Jets Patrik Laine.

Ve druhé třetině diváci branku neviděli, poslední úder si tak Hurricanes schovali do závěrečné části, kdy svůj druhý gól večera zaznamenal Justin Williams a rozhodl tak o vítězství Caroliny 4:1.

"Cítil jsem se dnes dobře. Lépe než minule a těžil jsem ze skvělých přihrávek," prohlásil Williams. "Ve druhé třetině jsme ale nehráli dobře, trochu jsme se odchýlili od našeho systému. Petr (Mrázek) nemusí vždy chytit to, co dnes chytil. Podržel nás, vyhráli jsme. To je skvělé," dodal.

Voráček slaví vítězný gól

Dobrou formu z posledních zápasů potvrdili hokejisté Philadelphie i v duelu proti Pittsburghu. Skóre zápasu otevřel v 6. minutě Jakub Voráček, který využil přesného pasu Couturiera za hostující beky a bekhendovým zakončením nedal Jarrymu šanci. Kladenský rodák si tak připsal desátou branku v sezoně, celkově pak 38 kanadský bod.

Branka českého forvarda se nakonec ukázala jako vítězná. Hosté totiž nedokázali ani jednu z devatenácti střel dostat za záda výborně chytajícího Elliotta. Vítězství Flyers podpořil v druhé třetině Van Riemsdyk, třetí branku přidal při power play hostů Braun.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Hokejisté Philadelphie se radují z vítězství nad Pittsburghem

Brian Elliott potřeboval k první nule od listopadu 2018 pouze devatenáct zákroků. "Když jim dáte čas a prostor, využijí toho. Dobře jsme se ale pohybovali. To byl klíč k úspěchu. Dobře jsme i bránili a pohlídali si jejich nejlepší hráče. Řekl bych, že jsme je svým výborným defenzivním výkonem frustrovali," prohlásil Elliott.

Kouč Pittsburghu Mike Sullivan ale podotkl, že hosté Philadelphii zápas hodně usnadnili. "Nedohrávali jsme souboje, s pukem jsme nic nevymysleli. Scházelo nám nasazení, kluci nespolupracovali. Nenašel bych na naší hře nic pozitivního. To je zklamání," prohlásil. Řada Sidneyho Crosbyho, který nastupuje s Dominikem Simonem, byla na ledě u dvou branek.

Další Češi neuspěli

Ve zbývajících dnešních zápasech si v newyorském derby připsali vítězství hokejisté Islanders, kteří v Madison Square Garden zdolali domácí Rangers 4:2. Filip Chytil se za Jezdce tentokrát neprosadil. Bodově se nevedlo ani dvěma Čechům v dresu Chicaga Dominiku Kubalíkovi a Davidu Kämpfovi, jejichž Chicago podlehlo na domácím ledě Floridě 3:4.

Výsledky NHL:
Boston - Vegas 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky: 12. Lauzon (Krejčí), 45. DeBrusk, 53. Krejčí - 2. Mark Stone, 31. Hague. Střely na branku: 37:29. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Krejčí, 2. DeBrusk, 3. Lauzon (všichni Boston).
NY Rangers - NY Islanders 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky: 54. Bučněvič, 56. Kreider - 14. Josh Bailey, 17. Beauvillier, 30. Lee, 44. B. Nelson. Střely na branku: 42:18. Diváci: 17.276. Hvězdy zápasu: 1. Greiss, 2. Josh Bailey, 3. Barzal (všichni NY Islanders).
Carolina - Winnipeg 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 6. a 50. Williams, 3. Nečas, 19. Teräväinen - 7. Laine. Střely na branku: 29:17. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celé utkání, inkasoval jeden gól ze 17 střel a úspěšnost zásahů měl 94,12 procent. Diváci: 14.607. Hvězdy zápasu: 1. Williams, 2. Teräväinen, 3. Svečnikov (všichni Carolina).
Philadelphia - Pittsburgh 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 26. Voráček, 39. J. van Riemsdyk, 59. Braun. Střely na branku: 30:19. Diváci: 19.120. Hvězdy zápasu: 1. Elliott, 2. Voráček, 3. J. van Riemsdyk (všichni Philadelphia).
Chicago - Florida 3:4 (0:0, 1:4, 2:0)
Branky: 34. Dach, 44. Caggiula, 59. P. Kane - 27., 31. a 40. Vatrano, 25. Dadonov. Střely na branku: 35:26. Diváci: 21.559. Hvězdy zápasu: 1. Vatrano (Florida), 2. Dach (Chicago), 3. Hoffman (Florida).

Reklama