Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 1:2Hokejisté Třince zvládli dohrávku a polepšili si v tabulce na čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Musil 0 : 1
33. Hrňa 0 : 2
37. Hrdinka 1 : 2
Záznam online reportáže

škv, rjmČTK
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v dohrávce 31. kola v přímém souboji o čtvrté místo s Třincem 1:2 a neuspěli poprvé po čtyřech výhrách za sebou. Gólem a asistencí se podílel na třetím vítězství Ocelářů v řadě obránce David Musil. V dresu vítězů bodoval i v šestém utkání v české extralize kanadský útočník s polskými kořeny Wojtek Wolski, který sice poprvé neskóroval, ale asistencí vylepšil svou bilanci na 12 bodů (8+4).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Třinecký střelec David Musil.

Článek
Fotogalerie

Středočeši, kteří se museli obejít bez nemocných Bernada, Dlapy, Klepiše a Radima Zohorny, hráli už ve třetí minutě přesilovku. První větší šanci si ale vypracovali až po jejím skončení, Lunter v ní však Štěpánka překonat nedokázal.

V polovině deváté minuty šli do vedení Oceláři, když po Wolského akci zakončené nebezpečnou střelou uklidil puk po Krošeljově zákroku do branky obránce Musil a oslavil první gól v sezoně. Ve 14. minutě byl blízko vyrovnání Zbořil, s jeho zakončením zblízka si poradil Štěpánek.

Hostujícího gólmana pak prověřil nebezpečným bekhendovým pokusem ve vlastním oslabení Lunter, jenže pak musel k Pláňkovi na trestnou lavici Hrdinka a Třinec měl k dispozici 46 sekund přesilovku pět na tři. Absolutně nic při ní ale hosté nevymysleli.

Ve druhém dějství zakončil tísněný Najman těsně vedle odkryté branky, Kousal vzápětí bombou sestřelil Štěpánka. Chvilku po polovině zápasu zvýšil Hrňa, který pokusem z otočky zaskočil Krošelje. Středočechy ale ještě do druhé pauzy vrátil zpátky do hry Hrdinka, jehož rána od modré čáry prošla až za Štěpánkova záda.

Wolski mohl ve 49. minutě vrátit obhájcům titulu dvoubrankový náskok, jenže Krošelj byl proti. V 53. minutě se před domácími otevřela jedinečná příležitost, poté co Gernát fauloval vysokou holí a musel pykat na 2+2 minuty. Domácí hned zpočátku sevřeli Oceláře, ale vyrovnat nedokázali. Přes dvě minuty zkusili v závěru i power play, rovněž bez úspěchu.

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávka 31. kola:
Mladá Boleslav - Třinec 1:2
Branky: 37. Hrdinka (Skalický) - 9. D. Musil (Wolski, Martin Růžička), 33. Hrňa (D. Musil, Hrehorčák). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3027.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Pláněk, Hrdinka, Fillman, Klikorka - Grim, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, Pabiška - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - M. Stránský, Marcinko, Hrehorčák - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: