Hlavní obsah

Naprosté fiasko! Hvězda Lazia trestuhodně zahodila penaltu

Neapol/Praha

Nejhorší penalta roku? Fotbalisté Lazia Řím už vědí, že vítězství v Italském poháru neobhájí, protože je ve čtvrtfinále porazila 1:0 Neapol. Na bleskurychlý gól Lorenza Insigneho ze začátku utkání mohl odpovědět útočník hostů Ciro Immobile. Jeho penaltový pokus ale skončil fiaskem. Bývalý italský reprezentant si při něm málem vyvrtl kotník a bránu vysoko přestřelil.

Fotbalista Lazia Ciro Immobile selhal při penaltovém pokusu

 
Článek

Jediný gól úterního duelu dal už ve druhé minutě Lorenzo Insigne, který se prosmýkl obranou Lazia. Jenže už o osm minut později fauloval ve vápně Elseid Hysaj a hosté dostali příležitost vyrovnat. K penaltě se postavil devětadvacetiletý útočník římského celku Immobile.

Autor 26 branek z letošního ročníku si postavil balon na penaltový puntík, rozběhl se a pak o několik metrů přestřelil břevno gólmana Davida Ospiny. Účastník mistrovství světa z roku 2014 těsně před míčem podklouzl. Ironický úsměv a vzteklé máchání rukama byly dostatečně výmluvnými gesty Immobileho frustrace.

Premiéra v dresu Neaople nevyšla podle přestav ani slovenské posile Stanislavu Lobotkovi. Ten se do Itálie přesunul ze španělské Celty Vigo. Dlouho se na hřišti ale neohřál. V 19. minutě si hříšník Hysaj vysloužil druhou žlutou a trenér Gennaro Gattuso na absenci v obrané řadě zareagoval stažením slovenského reprezentanta.

Jenže ještě během první půlhodinky šli do deseti i fotbalisté Lazia. Třetí celek serie A, které v lize vyhrál 11 zápasů v řadě, mohl stav otočit, ale rozhodčí mu neuznal dva góly kvůli ofsajdu. Z postupu do semifinále Italského poháru se tak raduje Neapol.

Reklama

Související témata: