Hlavní obsah

Někteří hráli za Baník asi naposledy, láteřil po debaklu v přípravě Kozel

Ostrava

Poslední utkání před odletem na maltské soustředění fotbalistům Baníku Ostrava vůbec nevyšlo. Na umělé trávě v Ostravě podlehli slovenskému Ružomberku vysoko 0:4 (0:1) a pořádně namíchli trenéra Luboše Kozla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Kozel byl po debaklu Baníku hodně naštvaný.

Článek

„Výsledek 0:4 hovoří za vše, chtěl bych se omluvit lidem, kteří přišli, protože hlavně druhý poločas neměl vůbec nic společného s tím, co bychom chtěli předvádět. Ukázalo mi to, že někteří hráči hráli za Baník asi naposledy, a s některými si budu muset promluvit o jejich přístupu. Nepřejdu to jen tak, že jsme prohráli zápas, protože jsou hráči unavení," pěnil po porážce Kozel.

Baník do souboje se čtvrtým týmem slovenské ligy nasadil dva rozdílné týmy v poli. Pouze gólman Budinský, při lehké zdravotní indispozici Laštůvky, odchytal celé utkání. Chyběl také Baroš (achilovka) a Fillo (záda). „První půle herně nebyla špatná. Měli jsme tam dvě tři gólové šance a mohli jsme vést. Možná by zápas pak vypadal jinak. Místo toho nabídneme brankářovou chybou soupeři vedení. Ale první poločas ještě nějaká měřítka snesl. V tom druhém mě plno hráčů vyloženě nas*alo," zlobil se Kozel.

Foto: Právo/Jiří Tomaškovič

Slovenský obránce Karviné Matúš Čonka odkopává míč před Brazilcem Carlosem De Azevedo. Ilustrační foto.

Ružomberok vyhrál první poločas jednobrankovým rozdílem. Baník ale hrozil. Smola, Kuzmanovič ani Kaloč nicméně šance nezakončili přesně. Ve druhé půlce už si Ostravané kloudnou šanci vytvořili jen jedinkrát a trefili brankovou konstrukci.

„Druhá sestava byla asi slabší než ta v prvním poločase. Ovšem nejvíce mi vadilo, že když se to nevyvíjelo tak, jak si hráči představovali, a prohrávali jsme více, tak jsme cukli z naší hry. Najednou jsem tam viděl věci, které tam být neměly - alibistické nákopy a podobně. Na to jsem alergický a dost mi ukazuje, kdo z toho první cukne dolů," popsal Kozel.

Poslední domácí příprava měla definitivně rozhodnout o složení výpravy na soustředění na Maltě. „Z mladých poletí David Buchta a Jakub Drozd. Úplně jasno o všech hráčích ale ještě nemáme, protože některé věci se řeší a budou se řešit i ve čtvrtek," naznačil Kozel, že příchody Svozila z Opavy či Potočného z Liberce ještě nezatratil. „Letíme v pátek ráno, ale není ani problém, kdyby hráči přiletěli za námi. Vzhledem k lize ale čím dříve tu jsou, tím je pro ně lehčí se adaptovat," řekl trenér Baníku.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice