Hlavní obsah

Guľa chválí exslávistu Buchu, posílá komplimenty do Boleslavi. Komu dá v Plzni černého Petra?

Plzeň

Tři z kola ven. Když fotbalová Plzeň v pondělí poletí do Španělska, trio hráčů z nynější 29členné kabiny na palubě nebude. Trenér Adrián Guľa před herním soustředěním zúží kádr českého vicemistra, do Estepony vezme 23 hráčů plus tři brankáře. Kdo z viktoriánů od něj dostane černého Petra?

Foto: FCVP/Ladislav Nussbauer

Trenér Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

Článek

„Kluci pracují, přijali náročný způsob hry. Proto nebude jednoduché do toho teď sáhnout. Na druhé straně jsem tu od toho, abych dělal rozhodnutí. Jde o náplň mojí práce. Sedneme si a s nadhledem vyhodnotíme, pro koho by bylo lepší, aby pokračoval v rozvoji talentu někde jinde. Uvidíme, koho se to bude týkat," řekl Guľa po čtvrtečních přípravách se Žižkovem (0:0) a Sokolovem (6:0).

Pochopitelně nebyl konkrétní, rozhodnutí nejprve sdělí svěřencům. Dá se však očekávat, že nejspíš sáhne mezi záložníky. Na soupisce Viktorie jich je momentálně třináct. Nosí v hlavě jména, která do Španělska neodletí?

„Potřeboval jsem čas, abych si ověřil mnoho informací. Jedna věc je tréninkový proces, druhá zápas. Nějakou představu mám, nicméně není definitivní. I kvůli zdravotnímu stavu," připustil Guľa, že do finálního verdiktu zasáhnou zdravotní problémy některých fotbalistů. Kvůli zranění nebyli ve čtvrtek k dispozici Alvir a Janošek, duel se Žižkovem kvůli zlomenému nosu nedohrál Chorý.

„Ve všech případech se jedná o kontaktová zranění, budeme z toho vycházet. Moc mě mrzí zlomený nos Tomáše Chorého. Ale pokud půjde všechno podle očekávaného scénáře, na soustředění s námi odletí a zapojí se i do zápasů," podotkl nástupce Pavla Vrby.

Ve výpravě téměř jistě nebude chybět talentovaný Pavel Bucha. Během ročního hostování v Mladé Boleslavi zaznamenal obrovský progres, v Plzni si říká o místo v sestavě. „Proti Sokolovu patřil mezi nejlepší, má úžasné věci. Posílám kompliment do Boleslavi, kouči Jožkovi Weberovi, jak dobře Buchu dokázal připravit. Viděli jsme ho už na dvou pozicích, zvládá je výborně. Variabilita je důležitá, jsem s ním maximálně spokojený," chválil Guľa.

Ve Španělsku podstoupí viktoriáni čtyři zápasy, spousta práce je čeká také během tréninkového procesu. „Zatím jsme neřešili standardky ani finální fázi. V Esteponě se budeme zaměřovat i na individuální činnosti. Včetně detailů, o které by se hráči v zápasech mohli opřít," dodal slovenský trenér.

Reklama

Související témata: