Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 3:5Litvínov po sérii sedmi proher zabral, v Kladně vstřelil dva góly v jednom oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jurčík 0 : 1
16. Mahbod 0 : 2
28. Austin 1 : 2
34. Gerhát 1 : 3
41. Zikmund 2 : 3
42. Lukeš 2 : 4
44. Vampola 3 : 4
52. Lukeš 3 : 5
Záznam online reportáže

Po sedmizápasové šňůře proher se hokejisté Litvínova poprvé od 22. prosince loňského roku dočkali vítězství. V rámci 39. extraligového kola i potřetí v sezoně zdolali Kladno, tentokrát 5:3. Verva své první dva góly vstřelila v témže oslabení při vyloučení Šticha. Dvěma góly se blýskl František Lukeš, jeho spoluhráč Jakub Petružálek si připsal tři asistence.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jakub Valský z Kladna a Jan Ščotka z Litvínova.

Článek

Litvínov nastoupil ještě bez své posily do útoku Aliua, v jeho sestavě ale nechyběl obránce Moravčík, jehož Verva získala v tomto týdnu z Plzně, a rovněž forvard Jánský, jenž vypomáhá z prvoligových Litoměřic.

Chemici v Kladně začali velmi aktivně, aktivitou hýřil zejména Jarůšek, jenž nejprve z ideální pozice z mezikruží pálil nepřesné a o chvíli později trefil tyčku. Domácí doufali, že je po faulu Šticha nastartuje jejich první přesilovka, jenže ta se paradoxně stala jejich noční můrou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kladenský Jaromír Jágr (vpředu) v utkání s Litvínovem.

Osm vteřin po jejím startu se totiž Chemici dostali do přečíslení dvou na jednoho, které vyřešil střelou o tyč Jurčík a hosté šli do vedení. Za dalších 49 vteřin navíc podnikli v témže oslabení další útočný výpad a Mahbod parádní bekhendovou kličkou překonal gólmana Godlu podruhé. O převaze Severočechů v prvním dějství vypovídá i poměr střel 16:6 v jejich prospěch.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Moravčík při své premiéře v dresu Litvínova.

Kladnu svitla naděje v 28. minutě, když přesně pod horní tyčku Honzíkovy branky vystřelil nejproduktivnější zadák extraligy Austin a snížil. Jenže o šest minut později měl Litvínov dvougólový náskok zpátky. Petružálkovu ránu v přesilovce Godla neudržel a puk ležící v brankovišti doklepl za čáru Gerhát.

I Rytíři si ale pomohli využitou přesilovkou, v úvodní minutě třetího dějství sklepl Austinovu dělovku Zikmund a domácí byli zase na dostřel. Jenže tentokrát na ještě kratší dobu než ve druhé třetině. Už za 56 vteřin totiž vznikla v jejich obraně další díra a únik dvou na jednoho zakončil Lukeš čtvrtým zásahem Vervy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Litvínovský brankář David Honzík řeší situaci před kladenským Jakubem Strnadem.

Kladno přesto nic nebalilo a už ve 44. minutě po přihrávce od zadního mantinelu trefil Vampola mezírku mezi betony Honzíka, čímž vstřelil jubilejní stý gól Rytířů v sezoně. Litvínov ale i potřetí zareagoval, tentokrát se odraženého puku před brankovištěm zmocnil Lukeš a svou druhou brankou v zápase zvýšil na 5:3.

V čase 58:30 zamířil Godla na střídačku, Zikmund při hře bez brankáře i kvůli faulu na svou osobu trefil horní tyčku. Zbylé vteřiny utkání už si hosté pohlídali.

39. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 28. Austin (Zikmund), 41. Zikmund (Austin, Vampola), 44. Vampola (Melka) - 15. Jurčík (Trávníček), 16. Mahbod (M. Hanzl), 34. Gerhát (Petružálek, Moravčík), 42. F. Lukeš (M. Hanzl, Petružálek), 52. F. Lukeš (Říha, Petružálek). Rozhodčí: Lacina, Micka - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 4748.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Hovorka, Stach, Valský - Melka, T. Kaut, O'Donnell - od 28. navíc Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Litvínov: Honzík - Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Jánský, Gerhát, Válek - Zygmunt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice