Hlavní obsah

Povedl se malý zázrak, děkuje Dočkal. Pokud přežije test s brusičem Costou, bude zpátky

Praha

Jako by všechno zase bylo jako dřív. Přesným centrem našel ve vápně mladého Hložka, a i když brankář Tvrdoň jeho hlavičku pod břevno zázračně vyškrábl, fanoušci na promrzlém Strahově vydařené akci nadšeně zatleskali. Kapitán fotbalové Sparty se přitom v duelu s Ústím nad Labem (1:0) objevil na trávníku poprvé od loňského 9. března. „Povedl se malý zázrak,“ pochvaluje si jedenatřicetiletý záložník Bořek Dočkal, jehož kariéru přibrzdily dvě operace zraněné achilovky.

Ještě mě na soustředění pořádně otestuje Costa, a když přežiju to, bude to dobrý, věří navrátilec Bořek DočkalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Proč jste si pro návrat vybral právě utkání s Ústím?

Po průběhu přípravy jsem si vyhodnotil tak, že je ideální doba, abych si otestoval, co můžu a co ještě ne. Abychom věděli s trenéry a doktory směrem k soustředění ve Španělsku, jak na tom jsem. Po dohodě se zdravotním týmem jsme se rozhodli, že jsem na poločas připravený.

Jak jste se na hřišti po tak dlouhé době cítil?

Fotbalově normálně, ale výkon odpovídá tomu, v jaké jsme fázi přípravy. A v jaké fázi na cestě zpátky jsem já. Byly tam lepší i horší momenty. Celkově musím být spokojený. Nechci ale říkat hop, protože přede mnou je ještě dost kroků. Něco je jeden poločas v přípravě, něco úplně jiného pak hrát opakovaně víkend co víkend v kvalitě, kterou od sebe očekávám. Vyhráno ještě není, ale první zápas je pro mě důležitý moment na cestě zpátky. Zůstávám nohama na zemi, mám před sebou spoustu práce. Budu se chtít připravit tak, abych byl na jaro k dispozici.

Zdá se, že míč vás stále poslouchá...

Už jsem s ním pár kontaktů měl... (smích) Věřil jsem, že i přes pauzu všechno nezapomenu. Je příjemné, že se mi povedlo najít někoho ve vápně, byla z toho šance.

Jak váš návrat probíhal?

Pořád byly různé zvraty, nahoru dolů. Jednou jsem se po tréninku cítil skvěl, pak přišly dva dny, kdy jsem pochyboval. Poprvé jsem si byl zaběhat 25. prosince. A poprvé cítil, že jsem schopný odběhat trénink. Je to měsíc nazpátek a teď tady hraju zápas. Povedl se malý zázrak.

Dokážete už jít naplno i do soubojů?

Když jdu po takové době do balonu, kde je šprajc, tak mi v hlavě trochu něco probleskne. Ale po zranění, které mám za sebou, to není o nějakém souboji, kontaktu nebo že neustojím faul. Noha je zahojená. Nyní jde pouze o to, jak nachystám zbytek těla na zátěž.

Takže v hlavě nemáte žádný blok?

Nejvíc bych mohl ublížit sám sobě při nějakém pohybu. Každým tréninkem jsem se do toho postupně dostával. S Costou jsem domluvený, že mě na soustředění ve Španělsku otestuje naplno. Pokud střet s ním přežiju, tak už to bude dobré... (smích)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články