Hlavní obsah

Žádné oslavy! Pudilová veze do Prahy porážku. Zůstane nadále mezi elitou v UFC?

Praha

Prohra. Celkově čtvrtá v řadě pod organizací UFC. Taková je hlavní informace z posledního duelu zápasnice MMA Lucie Pudilové, která v neděli nad ránem bojovala v Raleighu v Severní Karolíně s Justine Kishovou. Česká bojovnice prohrála 0:3 na body, podle rozhodčích všechna kola vyhrála Američanka, ta se po dvou prohrách mohla konečně radovat. Naopak Pudilová nezdarem ukončila svůj končící kontrakt s americkou organizací. Nyní visí ve vzduchu otázka, přijde další nabídka smlouvy s UFC?

Foto: Profimedia.cz

Justine Kishová (vlevo) porazila Lucii Pudilovou. Co bude dále s českou zápasnicí, bude pokračovat v UFC?

Článek

Bitva o třetí smlouvu v UFC nedopadla podle představ české zápasnice. Pudilová má nyní za sebou čtrnáct zápasů v MMA, polovinu jich zvládla v UFC. Zde má po posledním souboji bilanci dvou výher a pěti porážek. Celkem má v kariéře osm vítězství a šest proher.

Pudilová od začátku vyčkávala a hodně se pohybovala, což platilo i pro jedenatřicetiletou Kishovou. Američanka tlačila a snažila se o kopy. Výjimečně se obě dostaly na pletivo, kde soupeřka v klinči používala kolena.

Pokud fanoušci opět čekali přestřelku, jak bylo u Pudilové v minulosti zvykem, tentokrát se nedočkali, šlo především o boj, kde si obě hlídaly vzdálenost. Půl minuty před koncem duelu se obě poprvé dostaly na zem. A v lepší pozici byla Kishová. Česká zápasnice se pokoušela ze spodní pozice sázet údery, ale čas nešel zastavit. Přišel konec zápasu a po něm jednoznačný verdikt rozhodčích - zvítězila domácí zápasnice.

Podle statistik úderů vyhrála na kopy jednoznačně Kishová, v napočítaných signifikantních úderech na hlavu měla navrch zase Pudilová.

Nejbližší dny a týdny mohou přinést zásadní informaci, na kterou bude Pudilová čekat, bude jako první a stále jediná česká zápasnice pokračovat pod nejprestižnější stájí UFC? Poslední porážka ji kladné body nepřinesla.

Lucie Pudilová v MMA
Zápasy14
Výhry8
Prohry6
Zápasy v UFC7
Výhry2
Prohry5
První zápas kariéryÚnor 2014
První zápas v UFCBřezen 2017

„Napsala, že mě tvrdě ukončí, to v mém překladu znamená, že mi chce ublížit. Byla jsem naštvaná, tak jsem ji odpověděla, že se těším, až ji budu v kleci bít. Jdu bojovat a vyhrát. Budu bojovat tvrdě, tak jako vždy," hlásila Pudilová před odletem do USA.

Obě si před zápasem na sociálních sítích poslaly pár vzkazů, duel několik týdnů před vypuknutím vypadal vyhrocený, ale při pohledu do očí před soubojem se na sebe nakonec i usmály. To hlavní se stalo nakonec v oktagonu, rozhodčí zvedl ruku Kishové, ta vyhrála a Pudilová letí do Prahy s porážkou a otázkou - co bude dál?

Bude Lucie Pudilová pokračovat v UFC?
ano
14,3 %
ne
85,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata: