Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 4:5 SNDivočina na Hané přinesla výhru Vítkovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Mallet 0 : 1
24. Dej 0 : 2
31. Lakatoš 0 : 3
38. Dujsík 1 : 3
42. Trška 1 : 4
47. Burian 2 : 4
50. Nahodil 3 : 4
55. Irgl 4 : 4
65. Roman 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté dvanáctých Vítkovic vyhráli ve 40. kole extraligy v Olomouci 5:4 po samostatných nájezdech a zabrali po třech porážkách. Unikli tak třináctému Litvínovu i posledním Pardubicím na rozdíl dvou bodů. Hanáci bodovali pošesté za sebou, a přestože v této sérii podruhé prohráli, vzdálili se na desáté pozici jedenáctému Kladnu na rozdíl pěti bodů.

Foto: Alena Zapletalová, HC Olomouc

Zbyněk Irgl nemohl být s výsledkem zápasu spokojen

Článek

Utkání, před kterým vhodila čestné buly olomoucká legenda Karel Dub, začalo opatrně. V první velké šanci se sám mezi kruhy zjevil v sedmé minutě hostující Hruška, jehož tvrdá střela orazítkovala tyč Konrádovy branky. Olomouc měla šanci vstřelit branku v přesilové hře, ale Nahodil nejprve tečoval puk mimo a vzápětí trefil pouze Svobodovu hruď.

Pět minut před koncem první třetiny se před Konráda natlačil Bukarts, olomoucký brankář si jeho zakončení pohlídal. Dobrý zákrok si připsal vítkovický Svoboda proti Knotkovu zakončení v situaci dvou proti jednomu. Stejně úspěšný byl také Konrád proti střelám Bukartse a Tršky.

Skóre se změnilo až ve 24. minutě v přesilové hře Vítkovic, kdy po střele z kruhu dorazil puk za Konrádova záda Mallet. Stalo se tak navíc při signalizované výhodě, a tak Vítkovice vzápětí hrály další přesilovou hru. Využily toho dokonale a během 36 vteřin vstřelily druhou branku. Povedenou střelou z pravého kruhu se prezentoval Dej.

Lakatoš navýšil náskok

Olomouc se po sérii oslabení dostala k nadějným střelám až v 28. minutě, Burian ale tvrdou ranou nemířil přesně a Olesze vychytal Svoboda. Musilova střela v přesilové hře už byla přesnější, ke smůle Olomouce však trefila pouze tyč.

Hned vzápětí pak třetí branku přidaly Vítkovice. Lakatoš dostal puk do sítě po individuální akci v oslabení, Konráda prostřelil mezi betony. Olomouc na nepříznivý stav zareagovala tři minuty před koncem druhé části, kdy se v přesilové hře střelou od modré čáry prosadil Dujsík.

Vítkovice si však tříbrankové vedení vzaly zpět v přesilové hře na začátku třetí třetiny. Střelou z prostoru mezi kruhy se prosadil Trška. Olomouc ale opět snížila. Při hře čtyř proti čtyřem se zbavil bránícího hráče Burian a bekhendovým pokusem k bližší tyči prostřelil Svobodu.

Domácím vyšel závěr

Domácím se podařilo snížit na 3:4 deset minut před koncem třetí třetiny. Hostující Dočekal v nepřehledné situaci na brankovišti zalehl kotouč a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Nahodil a střelou mezi betony překonal Svobodu.

Po dalších dvou minutách mohlo být srovnáno. Obránce Valenta z dobré pozice trefil tyč vítkovické branky. Aktivní domácí se vyrovnání dočkali pět minut před koncem třetí třetiny. Po závaru před Svobodovou brankou dostal puk za záda brankáře hostů Irgl.

V prodloužení předvedli skvělé zásahy oba brankáři. Svoboda efektním zákrokem vychytal střílejícího Dujsíka a Konrád předvedl jisté zásahy proti několika pokusům hostů. Rozhodly nájezdy, v páté sérii si připsal vítěznou branku vítkovický Roman.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 4:5 po sam. nájezdech (0:0, 1:3, 3:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 38. Dujsík (Irgl), 47. Burian (Irgl, Dujsík), 50. Nahodil z trestného střílení, 56. Burian (Irgl, Dujsík) - 24. Mallet (Lakatoš, Roberts Bukarts), 24. Dej (Trška, Mallet), 31. Lakatoš (Schleiss), 42. Trška (Lakatoš, J. Hruška), rozhodující sam. nájezd O. Roman. Rozhodčí: Pešina, Stano (SR) - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4104.
Olomouc: Konrád - Valenta, Švrček, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Strapáč, Burian - Olesz, J. Knotek, J. Káňa - Skladaný, Kolouch, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, Rosandič, Trška, L. Kovář, R. Černý, Výtisk, Kvasnička - Lakatoš, J. Hruška, Roberts Bukarts - Dočekal, Indrák, Schleiss - Mallet, O. Roman, Dej - Werbik, R. Veselý, T. Kubalík. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: