Hlavní obsah

Nominace biatlonistů na MS je téměř jasná, chybí jméno páté ženy

Praha

Jedno místo zbývá zaplnit v desetičlenné nominaci české reprezentace pro biatlonové mistrovství světa. Kvintet mužů tvoří Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a Michal Šlesingr. Mezi ženami je jasně dané kvarteto Markéta Davidová, Eva Kristejn Puskarčíková, Lucie Charvátová a Jessica Jislová, o páté člence týmu se rozhodne během tohoto týdne.

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Na Markétu Davidovou bude český biatlonový tým na MS v Anterselvě hodně spoléhat.

Článek

MS začne ve výšce okolo 1600 metrů v italské v Anterselvě smíšenou štafetou 13. února a vyvrcholí 23. února závody s hromadným startem. Asistent trenéra žen Jiří Holubec po nedělních závodech Světového poháru v Pokljuce řekl České televizi, že jistotu MS mají Davidová, Kristejn Puskarčíková, Charvátová a Jislová. "Pátá se dořeší během týdne," uvedl Holubec.

Otázkou je, zda bude po vleklých zdravotních problémech schopna závodit Veronika Vítková, nebo dostane šanci některá z juniorek. Dvojnásobná olympijská medailistka Vítková v sezoně startovala jen na prvním dílu SP v Östersundu, kde obsadila 45. místo ve sprintu a vytrvalostní závod kvůli únavě vzdala.

Foto: Petr Slavík/ Český biatlon

České biatlonistky Markéta Davidová (vlevo) a Eva Kristejn Puskarčíková mají účast na MS jistou.

Krčmář, Moravec a Štvrtecký si účast na MS zajistili výkony a postavením ve Světovém poháru. Další dva vzešli z návrhu trenéra. "Nebylo to úplně jednoduchý," řekl kouč Zdeněk Vítek. I pro Václavíka nakonec rozhodlo umístění v SP. "A pro nesporné kvality ve štafetě jsme vzali Michala Šlesingra," konstatoval Vítek, proč je v nominaci s kariérou se loučící trojnásobný medailista z mistrovství světa Šlesingr, který před 13 lety právě Anterselvě získal stříbro a bronz.

Teoreticky ale může v mužské sestavě dojít ke změně. "Ještě čekáme, jak dopadne juniorský šampionát. Dá se k tomu přihlídnout," naznačil Vítek.

Češi absolvují závěrečnou přípravu od konce týden v italském středisku Ridnaun. "Budeme se snažit trošku srovnat s vyšší nadmořskou výškou a doladit drobné věci, ale čtrnáct dnů před mistrovstvím už se s tím úplně moc udělat nedá," řekl Vítek.

Reklama

Související témata: