Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 1:0O vítězství hokejových Vítkovic rozhodl jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Bukarts 1 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic vyhráli v úterním utkání 41. kola extraligy nad Zlínem 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil na začátku třetí části hry lotyšský útočník Roberts Bukarts. brankář Miroslav Svoboda udržel třetí nulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Nosek ze Zlína a Ondřej Roman z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

V první třetině měli mírně navrch domácí hokejisté. Po necelých pěti minutách se do úniku dostal Hruška, na Kašíka zkusil kličku do bekhendu, jenže neuspěl. Berani vystřelili na Svobodu jen třikrát, v závěru úvodní části přesto mohli jít do vedení. Claireaux ovšem zblízka trefil jen boční konstrukci vítkovické branky.

Zkraje druhé třetiny upalovali Vítkovičtí do přečíslení dva na jednoho, Werbik to zkusil sám, s jeho střelou si ovšem poradil Kašík. Krátce na to měl zlínský brankář štěstí. Na modrou dostal nabito Rosandič a prudkou střelou zazvonil na horní tyčku zlínské branky.

Ve druhé třetině získalo utkání mnohem vyšší tempo, které si oba celky přenesly i do třetí části. V jejím úvodu se diváci dočkali první branky utkání. Zlín krátce obléhal domácí branku, ale nic nebezpečného si nevytvořil. Naopak Ostravané šli do rychlého protitútoku, Hruška zavezl puk do pásma, předal ho Gregorcovi, jehož ránu od modré šikovně tečoval Bukarts mezi betony Kašíka.

Na opačné straně se poté vyznamenal gólman Svoboda, který se parádně roztáhl a ve velké šanci vychytal Okála. Vítkovičtí těsný náskok uhájili, Zlín se navíc připravil o závěrečný nápor poté, co obdržel trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 41. Bukarts (Gregorc, Hruška). Rozhodčí: Šír, Kika - Tošenovjan, Rožánek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4135.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Rosandič, Gregorc, Štencel, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - Lakatoš, Hruška, Bukarts - Schleiss, Veselý, Indrák - Mallet, Roman, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.
Zlín: Kašík - Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Köhler - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec