Hlavní obsah

Bomba, která nevybuchla. Tetteh se rok poté dál pere o velký přestup. A kdo chce Kangu?

Praha

Jsou přestupy, které se zdají být hotovou věcí, ale nakonec na ně nikdy nedojde. Velkou transferovou ságu psal přesně před rokem také Benjamin Tetteh. Ve hře byli zájemci z Anglie, ghanské zdroje pak dokonce napsaly, že útočníka pražské Sparty kupuje Galatasaray Istanbul za bratru sedm a půl milionu eur, tedy přes 190 milionů korun. Skutečnost? Dnes dvaadvacetiletý Ghaňan je i po roce nadále v kádru Sparty a musí se prát nejen o místo v její základní sestavě, ale i o případné angažmá ve větší lize. Zájemci o něj stále jsou.

Sparta i díky hattricku Benjamina Tetteha rozstřílela Jihlavu 5:0. Celý zápas odehrál Jan FortelnýVideo: Sport.cz

 
Článek

První půlrok měl na Letné předloni na podzim parádní. Žádný div, že si devíti ligovými góly řekl o zájem skautů.

Jednu chvíli se už zdálo, že Benjamin Tetteh je jednou nohou v Istanbulu. Jenže ani bohatý Galatasaray nenaplnil představy majitele klubu Daniela Křetínského, který si podle zákulisních informací ghanského forvarda tehdy cenil na závratných 400 milionů korun.

Tetteh na Letné zůstal a neuskutečněný přestup jako by na něj dolehl. Na jaře pak skóroval už jen dvakrát. Ani další podzim nebyl z jeho strany valný. Dal pět branek, většinou začínal na lavičce za sedmigólovým Liborem Kozákem, který byl v útoku jedničkou.

Přesto se zajímaví zájemci o Tetteha stále najdou. Z Francie či Španělska.

Tvrdá příprava mu jde k duhu

„Jelikož Benji v poslední době nenastupoval příliš pravidelně, nabízejí většinou hostování s opcí. Sparta má své představy a k žádné dohodě tak zatím nedošlo," poznamenává agent Pavel Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

Zdá se, že zimní přípravu uchopil Tetteh za správný konec. Zaujal v ní hattrickem, který vstřelil druholigové Jihlavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty střílí svůj druhý gól během přípravného utkání s Jihlavou.

„Jsem spokojený, cítím se dobře. Tvrdá příprava nám prospívá, jsem v kondici. Na hřišti pak můžu být šťastný," líčí Tetteh.

„Je vidět, že přípravu vzal tak, že se chce prosadit do základní sestavy. Byli jsme s jeho výkonem velmi spokojení. Byl aktivní, po ztrátě míče se snažil zabojovat i dozadu, což u něj nebývalo tak zvykem," pochválil ghanského útočníka po hattricku asistent Michal Horňák.

Vzestup formy teď Tetteh bude muset potvrdit na herním soustředění ve Španělsku, kde se Sparta utká s domácí Marbellou, norským Bodo/Glimt a švédským Malmö.

Kanga dostal laso z Leganés

Právě ve Španělsku by údajně mohl zakotvit jiný sparťan, záložník Guélor Kanga. Jak píše France Football, o záložníka z Gabonu projevil na poslední chvíli zájem CD Leganés, aktuálně předposlední klub La Ligy.

Kangovi končí na Letné v létě smlouva a k jejímu prodloužení zatím nedošlo. Leganés však má na případný přestup už jen dva dny, protože ve Španělsku končí termín páteční půlnocí.

Reklama

Související témata: