Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 2:1 SNMueller spasil Kometu! Hosté byli třináct sekund od vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Pláněk 0 : 1
60. Mueller 1 : 1
65. Mueller 2 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno vydřeli ve 42. kole hokejové extraligy výhru nad Mladou Boleslaví 2:1 po samostatných nájezdech. Boleslav šla do vedení v 52. minutě díky brance Martina Pláňka v přesilovce, za Brno vyrovnal 13 vteřin před koncem základní hrací doby Peter Mueller, čímž přerušil 260 minut trvající sérii Komety bez vstřeleného gólu proti tomuto soupeři. Americký střelec byl také autorem rozhodujícího nájezdu. Kometa porazila Bruslařský klub poprvé v sezoně a celkově po osmi porážkách.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Brna Karel Vejmelka.

Článek

Na brněnském týmu bylo od prvních minut znát, že chce co nejdříve zlomit nepříznivou bilanci se Středočechy. Činili se především zkušení hráči. Dvakrát se dostal do slibné pozice kapitán Zaťovič, který hrál 600. extraligový zápas v kariéře, tvrdě pálili i Mueller a Plekanec.

Se všemi střelami si poradil gólman Peters, který nahradil nemocného Krošelje. Jeho spoluhráči dobře bránili a největší šanci si vytvořili paradoxně v oslabení, ale Bičevskis chybnou rozehrávku Brňanů nepotrestal. Neujalo se ani dlouhé sólo Skalického, které vyřešil Vejmelka.

Čekání na gól v nepříliš záživné partii pokračovalo i ve druhé třetině. Mladá Boleslav zahustila prostor před svým gólmanem a domácí měli problém se vůbec dostat do šance. Když už se tak stalo, zastavila cestu puku do sítě tyč, jako v případě Kuska ve 30. minutě, případně Peters, který vyrazil střelu Zaťoviče. Ani Vejmelka v protilehlé brance neměl moc práce, i jemu pomohla horní tyč po střele Radima Zohorny, nebo Hrbas ve vyložené pozici mířil vedle.

Ani třetí dějství nijak zásadně nezměnilo obraz hry. Dominovaly obrany, pro útočníky obou týmů bylo obtížné se dostat do koncovky a ještě se prosadit. Ve 49. střílel nebezpečně Plekanec, na druhé straně z úhlu Kousal. Rozhodnutí duelu přišlo v 52. minutě, kdy Boleslav využila přesilovou hru a Pláněk bombou překonal Vejmelku. Kometa sice vrhla všechny síly do útoku a 13 vteřin před koncem poslal zápas do prodloužení Mueller.

V něm gól nepadl, byť blízko byl Kousal, ale Vejmelka proti. Na řadu přišly samostatné nájezdy, ty boleslavské chytil všechny Vejmelka, za domácí se prosadil Mueller a v poslední sérii ještě Horký.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat, Rákos), rozhodující sam. nájezd Mueller - 52. Pláněk (Klepiš, R. Zohorna). Rozhodčí: Kika, Lacina - Axman, Klouček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7249.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši - Mueller, Š. Stránský, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Orsava - Vincour, Rákos, Kucsera - L. Horký, Střondala, Plášek - Kusko. Trenér: Zábranský.
Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, G. Szturc. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články